Beldeki biriken yağları eritip atıyor! Prof. Dr. Mehmet Öz tavsiye etti: Bu 3 besini yiyenler kilo veriyor

Beldeki biriken yağları eritip atıyor! Prof. Dr. Mehmet Öz tavsiye etti: Bu 3 besini yiyenler kilo veriyor

Vücutta en zor eriyen yağ bölgelerden biri olan bel bölgesinde oluşan yağlar bu yöntem sayesinde basit bir şekilde eriyecek. Yaptığı açıklamalarla gündem olan Prof. Dr. Mehmet Öz, bu 3 besini dikkati çekti ve bunu yiyenlerin kilo almadığını söyledi. İşte detaylar…

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlıkla ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'ndeki yaptığı konuşmasında önemli bilgiler verdi. Kilo kaybetmekten ziyade bel çevresi oranına ve bel çevresinde oluşan yağ tabakalarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzman isim, ideal bel çevresini hesaplama formülünü verdi. Öz "Kişinin boyu ne kadarsa bel çevresi ölçüsünün onun yarısından az olması gerekiyor" dedi.

yeni-proje-22.jpg

AMAÇ BEL ÖLÇÜSÜNÜ AZALTMAK

Prof. Dr. Öz, Türkiye'de halkın büyük bölümünün kilo vermek istediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Aslında amacımız kilo kaybetmek değil, bel ölçümüzü azaltmak olmalı. Bunun da bir hesabı var, kişinin boyu ne kadarsa bel çevresi ölçüsünün onun yarısından az olması gerekiyor. Yani kişinin boyu 1,80 santimetreyse, bel çevresi ölçüsü de 90 santimetreden az olmalı.”

yeni-proje-24.jpg

BU 3 BESİN İLE İDEAL BEL ÇEVRESİNE ULAŞIN

Bel çevresinin nasıl inceleceğine ilişkin önemli bilgiler aktaran uzman isim konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Peki bel çevresi nasıl inceltilecek? Bunun için diyet yapılabilir ama iradeye bağlı. Sürekli devam ettirmek ve başarılı olmak açısından çok zor. Bunun için bazı sırları kullanmak gerekiyor. Örneğin, acı yemekleri yiyen kişiler çok fazla yiyemez, bunun olumlu etkisi oluyor. Fıstık, fındık, badem, ceviz tıpkı yumurta gibi sizi besler. Beynimiz kalori aramıyor, aslında besin arıyor. Vücuda besin verirsen daha az yersin. Bu besinlerde de kalori var ama besin miktarı çok yüksek olduğu için çok faydalı. Yaptığımız araştırmalara göre fındık, fıstık, ceviz gibi besinleri tüketen kişiler kilo almıyor. Bir de bel çevresini inceltmek için spor çok önemli."

yeni-proje-23.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN