Türk Tabipler Birliği'nden Bahçeli'ye cevap: Binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Türk Tabipler Birliği'nden Bahçeli'ye cevap: Binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Türk Tabipler Birliği, 'hain' diye nitelendirip "kapatılsın" çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verdi: Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'hain' diye nitelendirmesi ve kapatılması çağrısında bulunduğu Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) ilk açıklama geldi. TTB'den yapılan açıklamada, "Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" denildi.

Bahçeli, TTB'ye karşı sabır ve tahammül gösterilmesinin artık imkansız olduğunu, bir an önce kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması gerektiğini belirtmişti. TTB ise, yaptığı ilk açıklamada, tıbbın kurucularından bu yana bu topraklarda hekimlik yaptıklarını hatırlattılar.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...

Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

KILIÇDAROĞLU: İYİ Kİ TTB VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Türk Tabipleri Birliği kapatılsın’ çıkışına CHP Lideri Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından "TTB’ye şükran borçluyuz" dedi. Bahçeli’nin açıklamalarına sosyal medyada da tepki yağdı. Sağlıkçılar ve meslek örgütleri ‘İyi ki TTB var’ etiketiyle binlerce paylaşımda bulundu.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE TEPKİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Devlet Bahçeli'nin TTB'yi hedef alan sözlerine kahkahayla tepki göstererek ‘Baroları da kapat, TTB'yi de kapat; bu despotluk olur’ dedi. Üçüncü bir ittifak konusuna da değinen Karamollaoğlu, ‘DEVA, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek’ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden TTB'nin 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemini 'haince' diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapıtılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN