Trump'tan İran'a bir tehdit daha: Bin kat daha büyük saldırıyla cevap verilecek

Trump'tan İran'a bir tehdit daha: Bin kat daha büyük saldırıyla cevap verilecek

Trump, İran'ın ABD'ye yönelik herhangi bir saldırısına yıkıcı cevap verileceği tehdidinde bulundu. Twitter'dan paylaşım yapan Trump 'İran'ın ABD'ye karşı herhangi bir biçimde yapacağı herhangi bir saldırıya bin kat daha büyük bir saldırı ile karşılık verilecektir!' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İran'ın ABD'ye olası saldırılarının ağır sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Tahran yönetiminin İranlı General Kasım Süleymani'nin suikastına misilleme olarak saldırı veya suikast planladığı iddialarına değinen Trump "İran'ın ABD'ye karşı herhangi bir biçimde yapacağı herhangi bir saldırıya bin kat daha büyük bir saldırı ile karşılık verilecektir!" ifadesini kullandı.

Trump, Süleymani'nin öldürülmesi emrini verme kararını savunurken bunun 'saldırı planlaması, ABD birliklerini öldürmesi ve uzun yıllar boyunca neden olduğu ölüm ve acılar nedeniyle' gerçekleştirildiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Pentagon, Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak Cuma gecesi Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadesini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN