Tac Mahal 6 ay sonra ziyarete açıldı

Tac Mahal 6 ay sonra ziyarete açıldı

Hindistan'da koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle ziyarete kapatılan tarihi Tac Mahal 6 ay sonra kapılarını açtı. 6 ay süren ziyaret yasağı, tarihi yapının en uzun süre kapalı kaldığı dönem oldu.

Hindistan'da 17. yüzyılda Babür Hükümdarı Şah Cihan tarafından inşa ettirilen Tac Mahal, sosyal mesafe tedbirleri altında sınırlı sayıda ziyaretçiye açıldı.

EN FAZLA 5 BİN ZİYARETÇİ KABUL EDİLECEK

BBC'de yer alan habere göre, Hindistan'da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan ve salgın öncesinde günlük ziyaretçi sayısı 70 bine kadar çıkan anıt mezar ve camiden oluşan külliyeye günde en fazla 5 bin ziyaretçi kabul edilecek.

Ziyaretçilerin, külliye içinde sıhhi maskeyle dolaşmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları zorunlu olacak.

NE OLMUŞTU?

'Dünyanın 7 Harikası'ndan biri kabul edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası eserleri içindeki Tac Mahal, Hindistan'da sokağa çıkma yasağı ve karantina tedbirlerinin uygulandığı mart ayında geçici olarak kapatılmıştı.

6 ay süren ziyaret yasağı, tarihi yapının en uzun süre kapalı kaldığı dönem oldu. Tac Mahal, 1971'deki Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş ve 1978'de Agra kentinde sel felaketi sırasında kısa sürelerle kapalı kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN