Tiyatro Festivali’nde Türkan Saylan gecesi

Tiyatro Festivali’nde Türkan Saylan gecesi

Yenimahalle Belediyesi, tiyatro festivali kapsamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak tiyatro gösterimi gerçekleştirdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucusu hekim ve yazar Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşam öyküsünü sahneye aktaran “Ben Türkan Saylan” oyunu Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda izleyiciyle buluştu.

Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun yapımcılığını üstlendiği, Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği ve oyuncu Şenay Gürler’in beğeni toplayan performansı ile sahnelenen oyunda ÇYDD ve Kardelen Projesi ile 10 binlerce kız çocuğunun okuyup meslek sahibi olmasına olanak sağlayan Türkan Saylan’ın hayatından kesitler, eğitim ve sağlık alanında yaptığı çalışmalar izleyiciye etkili bir dille aktarıldı.

Saylan’ın çocukluğu, gençliği, öğrencilik yılları, deri hastalıkları uzmanı olması, ÇYDD’nin kurulması için sergilediği mücadele ve hastalık dönemini konu alan 6 bölümden oluşan oyuna; Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve RevnaSarıkoç gibi sevilen isimlerde dış ses olarak katılım sağladı.

Cumhuriyet kadını Türkan Saylan’ı saygıyla anıyorum

Yenimahalle Belediye BaşkanıFethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, büyük beğeni toplayan oyunu CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile birlikte izledi. Yaşar, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlediğimiz etkinliğimizde, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli Cumhuriyet kadınlarından biri olan Türkan Saylan’ın hayatını anlatan bir oyunu sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu oyunumuz ömrünü sıtma, verem gibi hastalıkların yaygın olduğu bir dönemde halkıyla birlikte mücadele etmeye adamış bir hekimin, kadınlar evde otursun diyenlere karşı kadınlarda okusun ve hayatın her alanında söz sahibi olsun diyen bir Cumhuriyet aydınının oyunudur. Kız çocuklarının okuması ve çağdaş eğitim alması için hayatını adamış Türkan Saylan hocamızı saygı ve minnetle anıyorum. Ülkelerin gelişmişliği yalnızca ekonomi ile değil kültürü ve sanatıyla da değerlendiriliyor. Yenimahalle’de kültür ve sanata büyük önem veriyoruz. Yenimahalle sakinleri ilçenin farklı noktalarına konumlandırdığımız 7 ayrı salonumuzda her yıl yüzlerce kültür sanat etkinliği ile buluşuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurtuluşunu eğitim, kültür ve sanatta gördü. Biz de aynı düşünceyle hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN