Büyükşehir engelli vatandaşların yanında

Büyükşehir engelli vatandaşların yanında

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, engelli bireylere medikal malzeme desteğinde bulunarak hayatlarını kolaylaştırmaya katkı sağlıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla engelli vatandaşların yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara medikal malzeme desteği ile hayatlarını kolaylaştırma imkânı sağlıyor. Engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye, manuel tekerlekli sandalye, hasta yatağı, görme engelli bastonu, hasta bezi ve pediatrik manuel sandalye gibi destek sağlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen engelli bireyler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘manisa.bel.tr’ resmi internet sitesi üzerinden ‘Belediyem Hep Yanımda Sosyal Destek Başvurusu’ linkine tıklayarak başvuruda bulunabilirler.

“Birkaç Gün İçerisinde Sandalyeyi Getirdiler”

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Kazımkarabekir mahallesinde yaşayan Rabia Arslan’a tekerlekli sandalye desteğinde bulundu. Oğlu Mehmet Arslan ise yapılan destekten dolayı teşekkür etti. Mehmet Arslan, “Annem yaklaşık bir buçuk aydır yatalak. Ferdi Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Birkaç gün içerisinde tekerlekli sandalyeyi getirdiler. Kısa sürede böyle çalışmaların olması güzel bir şey. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi. Akhisar ilçesinde ikamet eden Mehmet Emin Dönmez de eskiyen tekerlekli sandalyesinin yerine yenisinin talebinde bulundu. Onaylanan talebi sonrasında Dönmez’e yeni tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Dönmez, “Tekerlekli sandalye için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Hizmetlerin Kapsamı Artacak

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin kapsamı artmaya devam edecek. Engelli nakil hizmeti ve psikolojik destek hizmetlerini yakın zamanda hayata geçirecek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlerle engelli vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN