Murat Akova kimdir? Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Murat Akova kaç yaşında, nereli?

Murat Akova kimdir? Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Murat Akova kaç yaşında, nereli?

Ülkemizde yürütülen koronavirüs (corona virüsü) aşısıyla ilgili son durumu aktaran Hacettepe Üniversitesi Bilim Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Murat Akova, şu an denemeleri yapılan covid-19 aşısının ilk etapta sağlık çalışanlarına yapılacağını söyledi. Sosyal medyada gündem olan gelişmenin ardından 'Murat Akova biyografisi' merak edildi. Murat Akova, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanıdır. İşte detaylar...

'Murat Akova kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtları ve 'Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova'nın hayatı' internette araştırılıyor. Corona virüsü (koronavirüs) aşısıyla ilgili Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Aşı Enstitüsü'nde yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini açıklayan Prof. Dr. Murat Akova, 65 yaş ve üstü vatandaşların bu yaşıyı yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde...

MURAT AKOVA KİMDİR?

1958 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Aksaray'da bulunan Pertevniyal Lisesinden mezun oldu.

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İç Hastalıkları uzmanlık Eğitimini 1984-1989 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 1988-1989 yılları arasında 'London Hospital Medical College, Department of Medical Microbiology', Londra, İngiltere'de, 2002-2003 yılları arasında Boston, ABD'de, 'Tufts University School of Medicine, Center for Adaptive Resistance and Microbiology' bölümünde çalıştı.

1989 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi'nde öğretim elemanı olarak çalışan Dr. Akova, 1991 yılında doçent, 1998 yılında ise profesör oldu. 2000-2006 yılları arasında Hacettepe Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı'nda görevli öğretim üyesi, ayrıca Hacettepe Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'nde Sağlık Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Dr. Akova 2002-2009 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Merkezi Etik Kurul'da Türk Tabipleri Birliği temsilcisi olarak çalışmıştır.

Hâlen 'European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases' genel sekreteri olarak görev yapmakta olup, aynı dernekte 2014-2016 dönemi için başkan olarak seçilmiş bulunmaktadır.

MURAT AKOVA KAÇ YAŞINDA?

1958 doğumlu olan Hacettepe Üniversitesi Bilim Akademisi üyesi, 2020 yılı itibariyle 62 yaşındadır.

KORONAVİRÜS AŞISINDA SON DURUM NEDİR? AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

PROF. DR. SERHAT ÜNAL KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN