Mekke'nin fethinin 1386'ncı yıldönümü kutlandı

Mekke'nin fethinin 1386'ncı yıldönümü kutlandı

Mekke'nin fethinin 1386'ncı yıldönümü yurt içi ve yurt dışında kutlandı.

SİVAS'TA  MEKKE'NİN FETHİNİN 1386'NCI YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Sivas'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 'Mekke'nin Fethi' gecesi düzenlendi. Mekke'nin fethinin 1386'ncı yıldönümü nedeniyle 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan programda konuşan AGD Sivas Şubesi Başkanı Bülent Şimşek, Mekke'nin fethinin önemine değindi, bu değerin her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Şimşek, "Her akşam ana haber bültenlerinde patlayan bombaları, çatışmaları, savaşları, yaşamını yitirmişleri, kolu, bacağı kopmuşları, yetim kalmış çocukları, dul kalmış kadınları, gözü yaşlı anneleri görmek canımızı acıtıyor. Bütün bu olup bitenler üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Bu yüzden genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalıdır. Fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır" dedi. 16-12/31/311220162203201101758_2-41.jpg

Konuşmanın ardından Sivas Belediyesi Mehteran takımı konser verdi. Programda ayrıca AGD tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi. Program, ilahi sanatçısı Mehmet Gökçe'nin 'Mekke' konulu ezgileriyle sona erdi.

VİYANA’DA MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI

JUWA Gençlik Teşkilatı (JGT)’nin düzenlediği Mekke’nin Fethi Programı ve Suriye’li ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermese katılmak için Avusturya’ya giden AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan bir konuşma gerçekleştirdi. Programa Türkiye’den ezgilerini seslendirmek üzere Ammar Acarlıoğlu da katıldı.16-12/31/viyanada_mekkenin_fethi_programi_31122016451.jpg

Avusturya’nın en yaygın gençlik teşkilatlarından olan JUWA Gençlik Teşkilatı Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Mekke’nin Fethi programı düzenledi. Programa Türkiye’den misafirleri ağırlayan JUWA Milli GörüşHareketinin Avusturya’daki gençlik örgütü olarak çalışmalarını yapmakta ve Avusturyalı Müslümanların birlik-beraberliklerini sağlamaktadır.

AFFEDİCİ BİR PEYGAMBER

AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Mekke’nin Fethi ile Müslümanların en büyük zaferi kazandığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Efendimiz (sas)’e hayatı boyunca en büyük zulümleri yapan insanların hepsi teslim olmuş, O’nun karşısında “tir tir titrerlerken”, Efendimiz (sas) intikam duygusu ile hareket etmemiş. Hatta adalet gereği her türlü cezayı verme durumunda iken onların hepsini affetmiş. Hatta Uhud Savaşı’nda kendi öz amcası Hazreti Hamza’nın ciğerini çiğneyen insanı dahi affetmiştir. İşte bizim dinimiz İslam, Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslam haricindeki tüm arayışlar insanlığın duvara toslamasıdır. İslam haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği kaostur, kandır, gözyaşıdır.”

FETİH İŞGAL DEĞİLDİR

Fetih işgal değildir diyen Turhan: “ İşgal; sömürmek, talan etmek, köleleştirmek, tahakküm etmek, zenginlik kaynaklarına hâkim olmak için yapılır, fethin gayesi ise; imar etmektir, zulmün önüne geçmektir, zayıfların mallarını ve haklarını teminat altına almaktır, insanları kendi inançlarını ve hayatlarını belirleme noktasında özgür iradeleriyle baş başa bırakmaktır.16-12/31/viyen6.JPG

Fetihle işgal arasındaki farkı görmek için daha yaşadığımız dönemde Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Filistin’de, Irak’ta, Arakan’da, Eritre’de, Moro’da yaşananlara bakmak yeterli olacaktır.  Yapılan katliamların, öldürülen çocukların, ırzlarına geçilen kadınların, yağmalanan şehirlerin, sömürülen kaynakların haddi hesabı yoktur. Öte yandan İslam’ın Medine Dönemi’nde adına gazve denilen bizzat Peygamberimizin komutanlığındaki askeri hareketlerde ve adına seriye denilen Efendimizin bizzat bulunmadığı yaklaşık 80 civarındaki askeri hareketlerde her iki taraftan kaybedilen insan sayısı en abartılı rakamlara göre toplamda 1200’ ü geçmemektedir. Çünkü Müslümanlar öldürmek için değil hayat vermek için mücadele ederler. 
 
Irkçı emperyalizmin tertiplediği işgallerde ise birkaç dakikada binlerce insan ölmektedir. Hiroşima’da, Nagazaki’de olanlar unutulmuş değildir. Bosna’da ki soy kırım unutulmuş değildir. Cezayir’deki soykırım unutulmuş değildir. Irak’ta öldürülen bir buçuk milyon insan unutulmuş değildir.

FETİH, BÜTÜN SAHTE İLAHLARA “LA İLAHE” DEMEKTİR

Fethin anlamına değinen Genel Başkan: “Mekke’nin Fethinin yeni bir yıldönümündeyiz. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara “la ilahe” demektir. Fetih,  kula kulağa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere “hayır” diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih izzet ve şerefle bütün insanları tanıştırma mücahedesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücahede etmektir. Allah’ın bir ismi de Fettah’tır. O, mazluma yardım elini uzatan, kullarının her türlü güçlük ve sıkıntılarını gideren ve kolaylaştırandır. Fettah, Hakk’a yönelen insanların kalbini imana açan, bütün zorlukları ortadan kaldıran, her işinde üstün gelen, kudretiyle kullarına fetihler nasip eden, fethin kapılarını Müslümanlara açan demektir.”dedi.

ESKİŞEHİR

Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1386'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki törende konuşan derneğin şube başkanı Mehmet Eren, gençlere Hazreti Muhammed'in hayatını öğretmek istediklerini söyledi.

Düzenledikleri programla, fetih ile işgal arasındaki farkı genç nesillere anlatmayı amaçladıklarını belirten Eren, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde 600 noktada Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü kutlanıyor. Gençlerin, fethin ruhunu anlamaları için her sene bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Emperyalistlerin bu ülkeye 'yılbaşı' adı altında soktukları bir hançer var. Gençlerimizin yılbaşı yerine dinimizin önemli hadiselerinden biri olan Mekke'nin Fethi'ni kutlamalarını amaçlıyoruz. Aralık ayında Siyer-i Nebi Yarışması düzenledik. Bu yarışmada Eskişehir'de 2 bin 500 lise ve ortaöğretim öğrencisi sınava girdi.

Peygamberimizin hayatını okudular ve nasıl bir insan olduğunu öğrendiler. Bizim bu yarışmadaki amacımız, öğrencilerimizin Peygamberimizin hayatını öğrenerek, kendi hayatlarında onu örnek alarak yaşamalarını sağlamak."

Etkinlikte Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye girenlere ödül verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN