İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Marmara Denizi'nde avlanan balıkçıları denetledi. Denetim çalışmalarına Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve deniz polisi de eşlik etti.
Teknelere giren ekipler ruhsat kontrolü, personellerin su ürünleri tezkeresi, yer yasakları, derinlik yasakları ve ışıkla avcılık kontrolleri yaptı. Balıkların boylarını ve avlanma zamanlarını denetleyen ekipler, kriterlere uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.
Denetimlerde toplam 13 ton balığa el konuldu. Ayrıca 14 balıkçıya idari para cezası uygulandı.
Hem karadan hem de denizden yapılan denetimlerde 289 kasa istavrit, 1 kasa Dil, 2 kasa Sazan, 90 kasa Mezgit, 409 kasa Kefal, 63 kasa Hamsi, 2 kasa Bakalyaro, 75 kasa Barbun ve 2 kasa Lüfer ele geçirilerek 13 ton balığa el konuldu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, denetimlerin yıl boyu 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığını belirtti. El koyulan balıkların mülkiyetini kamuoyuna geçirip milli emlak vasıtasıyla satışlarının gerçekleştirildiğini söyleyen Karaca şu sözleri kaydetti:
"Gürpınar Su Ürünleri Halinde yaptığımız denetimlerde yasal boyu altında avlanan balıkçıları tespit ettik. Bu balıklara el koyma işlemi gerçekleştirdik. El koyduğumuz mülkiyetini kamuoyuna geçirip milli emlak vasıtasıyla satışlarını gerçekleştiriyoruz.
Eğer satışlar olmazsa satış çıkmazsa hayır kurumlarına bağışlıyoruz ama oda olmazsa imha ediyoruz. El koyduğumuz balıklar; hamsi balığı 9 santimetre olması gerekirken yaklaşık 5-6 civarında tespit ettik.
Barbun, İstavrit, Mezgit balıklarında da yasal boy 13 santimetre olması gerekirken yasal boyun altında olduğu için el koyduk."