İstanbul piyanonun Portekizli dehasını ağırlayacak

İstanbul piyanonun Portekizli dehasını ağırlayacak

52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverleri klasik müziğin yıldızlarıyla buluşturacak. Festivalde çağımızın en iyi piyanistlerinden kabul edilen Portekizli Maria João Pires, ‘klasik müziğin pop starı’ Khatia Buniatishvili gibi isimlerin yer aldığı 60 sanatçı dinleyiciyle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Festival boyunca İstanbul’un en özel mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestralar ve önemli solistler ağırlanacak.

Borusan Holding sponsorluğundaki festivalde Budapeşte Festival Orkestrası’ndan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na, Festival Strings Lucerne’den Tekfen Filarmoni Orkestrası’na önemli toplulukların yanı sıra çağımızın en iyi piyanistlerinden kabul edilen Maria João Pires, ‘klasik müziğin pop starı’ Khatia Buniatishvili, Franz Liszt Oda Orkestrası’nın sanat direktörlüğünü yürüten viyolonselci István Várdai, piyano virtüözümüz Gülsin Onay, Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi, bol ödüllü viyolonselci Edgar Moreau gibi yıldız solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde sanatçı dinleyicilerle buluşacak.

Festival biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden alınabilir. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için: muzik.iksv.org

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN