Koronavirüse yakalanlar bağışıklık kazanmıyor

Koronavirüse yakalanlar bağışıklık kazanmıyor

Bilim insanları koronavirüsle ilgili yeni bir araştırma yayınladı. Araştırma, virüse yakalanıp iyileşen hastaların Kovid-19'a karşı bağışıklık kazanmadığını ortaya koydu.

Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklık endişe verici derecede kısa. Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları 513 denekle hazırladıkları ortak çalışmayı, Nature Medicine dergisinde yayımladı.

Araştırmaya göre, virüse yakalanmak hastaların bağışıklık geliştirdiği anlamına gelmiyor.

Bilim insanları tekrarlayan enfeksiyon risklerini araştırmak için bir çalışma yaptı. Çalışmada, kısa bir süredir yayılan Kovid-19 yerine hafif soğuk algınlığına neden olan dört coronavirüs türü incelendi.

513 kan örneği üzerinde yapılan antikor miktarı analizine göre virüsün bir yıl ya da daha kısa süre içinde yeniden aynı hastaya bulaşabileceği ortaya çıktı.

Büyük ölçüde farklılık gösteren tüm virüsler için aynı sonuca ulaşıldı. Araştırmacılar arasında sonucun tüm coronavirüslerin ortak özelliği olduğu yönünde bir kanı hakim.

Araştırmacılar, virüse yakalanmış ve iyileşmiş kişilerin hastalığa karşı bağışıklık kazandığını düşün-me-mesi gerektiğini, önlemlere uymaya özen göstermesi gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN