Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Çerkezköy TSO ve Tekirdağ Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan “İşbirliği ile KOBİ’lerde Verimlilik Dönüşümü” adlı projenin kapanış toplantısı Çerkezköy’de yapıldı.
Çerkezköy TSO konferans salonunda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül ve davetliler katıldı.
2 MİLYON LİRALIK DESTEK
Toplantıda bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ” Bölgemizdeki oda ve borsalarımızla Ajans olarak güzel bir sinerji oluşturduk. Oda ve borsalarımızla farklı alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalar, güzel çalışmalar var. Bunun yanı sıra 2010 yılından bu yana vermiş olduğumuz mali, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programlarından oda ve borsalarımız 54 farklı proje ile destek aldı. Bu projelerin toplam bütçesi 4 milyon 168 bin lira, Ajansımız bu miktarın 3 milyon 69 bin lirasını karşıladı. Bugün burada bulunmamıza vesile olan “İşbirliği ile KOBİ’lerde Verimlilik Dönüşümü Projesi” ile 12 firmamız 9 ay boyunca ücretsiz verimlilik danışmanlığı hizmeti aldılar. Bu anlamda Türkiye genelinde birinci olan ve örnek proje seçilen böylesine güzel bir proje destek vererek bir ilki başarmış olduk. KOBİ’lerde üretkenlik ve verimliliğin artırması açısından başarılı bir işbirliği gerçekleştiğine inanıyorum. Ajans olarak bu projeye yaklaşık 2 milyon 38 bin liralık bir destek verdik” dedi.
AMAÇ REKABETİ GELİŞTİRMEK
Uygulama süresi 12 ay olan projenin amaçları arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası TSO, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji BST İl Müdürlüğü ve sanayi işbirliği ekseninde sanayici KOBİ’lerin insan kaynağı niteliği ve kapasitesinin geliştirilmesiyle, üretim kapasitesi ve büyüme motivasyonunun arttırılması, rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve KOBİ’ler ile büyük ölçekli işletmelerin verimlilik düzeyleri arasındaki farkın azaltılmasına katkıda bulunulması yer alıyor. Proje kapsamında stratejik araştırma ve geliştirme biriminin kurulması, KOBİ’lere ve çalışanlarına ön analiz yapılması ve aksiyon planlarının oluşturulması, danışmanlık alınması, stratejik üretkenlik ve verimlilik modelinin oluşturulması, sonuç raporlarının ve model kitapçığının hazırlanması ve en başarılı KOBİ’nin seçimi gibi faaliyetler yapıldı.
Toplam bütçesi 30 milyon 892 bin 888 lira olan projenin 23 milyon 787 bin 524 liralık kısmı (%77) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.