Karamollaoğlu'ndan GSM operatörlerine eğitim çağrısı: Elinizi taşın altına koyun

Karamollaoğlu'ndan GSM operatörlerine eğitim çağrısı: Elinizi taşın altına koyun

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu uzaktan eğitime erişimde sıkıntılar olduğunu söyleyerek GSM operatörlerine çağrı yaptı. Karamollaoğlu çağrısında 'Sizler de bu süreçte elinizi taşın altına koymalı, öğrencilerimize ücretsiz internet alt yapısı sağlamak yolunda çok daha önemli adım atmalısınız' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında, salgın döneminde yaşanan eğitim sorunlarını değerlendirdi.

Koronavirüsü salgınını da değerlendiren Karamollaoğlu, 21 Eylül’de kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlamasının planlandığını hatırlatarak, salgının seyrinin, bu süreçte uzaktan eğitimin daha uzun süre gündemde olacağını gösterdiğini kaydetti.

"SİSTEM ALTYAPISI YETERSİZ"

Karamollaoğlu, “Fakat burada şu noktaya dikkat çekmek istiyorum: Özellikle EBA TV üzerinden yapılan eğitimlerle alâkalı sistem alt yapısının yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Öyle ki bize gelen şikâyetlerde velilerin sisteme girişte yaşadığı sıkıntılar, sistemin yetersizliğinin çok ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Özellikle online eğitime ulaşmak için gerekli bilgisayarı, tableti, interneti hatta televizyonu olmayan ailelerin durumunun en ciddi problem olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, iktidarın bu konuda hiçbir adım atmamış olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

GSM OPERATÖRLERİNE ÇAĞRI

Karamollaoğlu, “Zaten eğitim eşitsizliğinin var olduğu bilinen ülkemizde pandemi ve uzaktan eğitim süreci ile bu eşitsizliğin çok daha büyüyeceği endişesi artmıştır. Yükselen döviz kurunun etkisi ile teknolojik araç gereçlerin pahalandığını da göz önüne alırsak bu yıl dar gelirli velilerimiz kara kara düşünmektedir. Şimdi bu şartlar altında öğrencilerimizin verimli bir eğitim öğretim süreci geçirmesini nasıl bekleriz?” diye konuştu.

Vodafone, Türkcell ve Türk Telekom’a çağrıda bulunan Karamollaoğlu, “Sizler de bu süreçte elinizi taşın altına koymalı, öğrencilerimize ücretsiz internet alt yapısı sağlamak yolunda çok daha önemli adım atmalısınız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN