İOS güncellemesi ne zaman gelecek? iOS 14 ne zaman gelecek? İOS 14 özellikleri paylaşıldı

İOS güncellemesi ne zaman gelecek? iOS 14 ne zaman gelecek? İOS 14 özellikleri paylaşıldı

Apple, İOS 14’ün yakın zamanlarda cihazlara geleceğini açıkladı. Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, belirli periyodik aralıklarla yayınladığı İOS güncellemesinin ne zaman geleceğini duyurdu. Apple kullanıcılar da şimdiden İOS 14 özelliklerine dair detayları araştırmaya başladı.

Apple’dan yapılan açıklamada, İOS 14’ün önümüzdeki eylül ayı içerisinde final sürümüyle birlikte iPhone kullanıcılarının beğenisine sunulacağı kaydedildi. İOS 14 özellikleri içerisinde Resim İçinde Resim desteği ile iPhone kullanıcıları, başka bir uygulama açıkken, video izleyebilecek, FaceTime aramalarına cevap verecek.

İOS 14 NE ZAMAN GELECEK?

iOS 14, önümüzdeki eylül ayı içerisinde final sürümüyle iPhone kullanıcıların beğenisine sunacak.

Ana Ekran sayfalarında bugüne dek en büyük güncellemeye yer veren sürümde, göz alıcı bir biçimde tekrardan tasarlanan araç takımları ve Uygulama Arşivi, App Clips ile App Store’dan faydalanmanın yeni bir yolu, Mesajlar uygulamasında güçlü güncellemeler ve daha fazlası paylaşılıyor.

Yeni araç takımları bir bakışta anlık bilgiler sunarken, herhangi bir Ana Ekran sayfasına farklı boyutlarda tutturulabiliyor. Kullanıcılar araç takımlarını buluşturarak konuma, zamana ve aktiviteye uygun araç takımlarını ön plana çıkarmak adına aygıt içi akıllı teknolojilerden faydalanan bir Smart Stack yaratabiliyor.

Ana Ekran sayfaları, iş, araç takımları, spor, seyahat, eğlence ve diğer ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir biçimde görüntüleyebiliyor. Ana Ekran sayfalarının sonunda paylaşılan Uygulama Arşivi, kullanıcının tüm uygulamalarını, gezinmesi kolay tek bir görünümde otomatik olarak düzenleyerek herhangi bir anda faydalı olabilecek uygulamaları akıllı bir şekilde ön plana çıkarıyor. Kullanıcılar kaç tane Ana Ekran sayfasının gösterileceğini seçerken, Uygulama Arşivi’ne hızlı erişim için sayfaları kolayca gizleyebiliyor.

İOS 14 ÖZELLİKLERİ

Gelen telefon ve FaceTime aramaları ile Siri etkileşimleri, kullanıcıların yaptıkları işin bağlamından kopmamalarını sağlayan yepyeni, kompakt bir tasarımla sunarken, Resim İçinde Resim desteği vesilesiyle, iPhone kullanıcıları şimdi başka bir uygulamayı kullanırken video izleyebiliyor ya da FaceTime aramalarını cevaplayabiliyor.

iOS 14’ün Ana Ekran’a yapılab en büyük güncellemeyle başlayarak iPhone deneyiminin en ikonik öğelerine yepyeni birer biçim kazandırdığını söyleyen Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Ana Ekran’da muhteşem bir biçimde tekrardan tasarlanmış araç takımlarının, tüm uygulamaları otomatik olarak düzenleyen Uygulama Arşivi ve hızla ve kolayca keşfedilebilen App Clips ile iPhone’un daha da güçlü hâle geldiğini kaydederek, böylece daha da fazla kullanım kolaylığı sunulduğundan bahsetti.

https://www.apple.com/tr/iOS 14 HANGİ TELEFONLARA GELECEK?

iOS 14 güncellemesi alacak iPhone modelleri:

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE (2. nesil)

iPhone SE

iPod touch (7. nesil)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN