Uçakta diyet kola sipariş ederken iki kere düşünün! 'Hostesler' neden diyet kola isteyenlerden nefret ediyor?

Uçakta diyet kola sipariş ederken iki kere düşünün! 'Hostesler' neden diyet kola isteyenlerden nefret ediyor?

İddialara göre bazı uçuş görevlileri diyet kola siparişi almaktan hoşlanmıyor. Gazlı içeceklerin uçuş sırasında zor döküldüğünü belirten görevliler, bunun istenmesi halinde o görevliye adeta ondan 'nefret' ettiğinizi söylemiş olacağınızı iddia etti. Peki uçuş görevlileri gerçekten diyet kola siparişinden 'nefret' mi ediyor?

Bir ya da iki aktarmalı, şehirler arası uçak seyahatlerinizden birinde olduğunuzu hayal edin. Gün boyunca ne zaman tekrar yemek yiyeceğinizi düşünüyorsunuz fakat şanslısınız ki bir uçağın içindesiniz. Hemen menüye bakıyorsunuz ve ne yiyip yiyemeyeceğinize bakıyorsunuz ama o sırada havayolları tarafından yemeklerin tatsız olduğu aklınıza geliyor.

Ne yiyeceğinize karar veremiyorsunuz bu nedenle uçuş görevlilerinden bir kutu diyet kola istiyorsunuz ve siz isteğinizi söyledikten sonra görevlinin size farklı bir göz ile baktığı hissiyatı içinizi sarıyor, acaba bir şey mi söylediniz?

"DİYET KOLA TALEP EDİLMESİNDEN HOŞLANMIYORLAR MI?"

Her işte olduğu gibi bir uçuş görevlisi olmanın da avantajları ve dezavantajları vardır ve yine her işte olduğu gibi bu işin de kolay ve zor yanları vardır. Çalışma İstatistikleri Bürosuna göre bir uçuş görevlisi müşteri hizmeti ve iletişim konusunda mükemmel olmalıdır çünkü farklı farklı insanlara ve onların değişkenlik gösteren talepleri karşısında hizmet vermeleri gerekir. Uçuş görevlileri birçok havayolu tarafından indirimli uçak biletlerinden de yararlanabilir fakat her şeyin bir artısı olduğu gibi bir de eksisi vardır. Bazı söylentilere göre uçuş görevlileri kendilerinden diyet kola talep edilmesinden hoşlanmıyor, peki bu iddialar ne kadar gerçek?

kola.jpg

"UÇUŞ GÖREVLİLERİNİ EN ÇOK RAHATSIZ EDEN İÇECEK"

Reddit platformunda bulunan bazı uçuş görevlilerine göre, diyet kola, soda gibi içeceklerin sipariş edilmesi iş esnasında bazen kendilerine zorluklar çıkartabiliyor. Soda gibi şeylerin uçuş esnasında dökülmeyebildiğini belirten bazı görevliler bu durumdan pek hoşnut görünmüyor. Öte yandan TikTok'ta bulunan bir başka uçuş görevlisi ise bir görevliden uçuş esnasında diyet kola talep etmenin o görevliden 'nefret' ettiğinizi söylemekle aynı olduğunu iddia etti.

Telegraph gazetesi, diyet kolayı "Uçuş görevlilerini en çok rahatsız eden içecek siparişi" olarak nitelendirirken The Sun ise uçuş görevlilerinin bu siparişten "korktuğunu" dile getirdi. Aynı zamanda iki iddia da bir ortak yöne sahipti o da, "Jet" takma adına sahip olan bir uçuş görevlisiydi.

"SÖYLEMLERİM ÇARPITILDI"

Jet takma adlı görevli "These Gold Wings" adlı blogunda bazı sözlerinin çarpıtıldığını söyledi ve kendisine ulaşılmadığını iddia etti. Görevlinin duruşu ise "Ne içmek istiyorsan umurumda değil. Onu dökeceğim ve arkama bile bakmayacağım." şeklindeydi.

Bir diğer yandan Jet adlı görevli bir videosunda gazlı bir içeceği dökmenin akıllı ve kullanışlı bir yolunu gösterdi. Videosunda bardağı ters şekilde içecek kutusunun üzerine yerleştiren Jet, sodanın bardağa dökülmesini ters çevirerek sağlarken içecekten çıkan köpüğü ise oluşturduğu bariyer ile önlüyordu. Her ne kadar bazı uçuş görevlileri gazlı içecek dökmeyi sevmediğini söylese de kesinlikle çok kafa karıştırıcı bir olay değil ve birçok görevli bunun üstesinden kolaylıkla gelebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN