Evde yaptığınız temizlik hatalarını öğrenince kendinizi sorgulayacaksınız

Evde yaptığınız temizlik hatalarını öğrenince kendinizi sorgulayacaksınız

Tertemiz mis gibi bir evde yaşamayı kim istemez ki? Fakat bu isteği de yerine getirebilmek için emek vermek gerek. Birçok kişi evi sadece temizlemek için temizler bazıları ise gerçekten mikroplardan arındırmak için temizler. İşte evinizde yaptığınız temizlik hataları...

Bunu hepimiz yapıyoruz. Bir yüzeye temizlik solüsyonu püskürtür, bir bezle sileriz veya elektrikli süpürgeyle süpürür ve paspaslarız ve evlerimizi temiz kabul ederiz. Bu şekilde evimizi temizlik testinden geçirerek ve kesinlikle güzel koktuğunu düşünürüz. Tek engel, sol, sağ ve ortada temizlik hataları yapıyor olmamız.

Bunlar yapmak istemediğimiz 7 temizlik hatası.

temizlik-2.jpg

1. ELDİVEN GİYMEMEK

Çoğu insan temizliği; sadece temizlemek ve bitirmek ister çünkü yapacak eğlenceli şeyleri vardır. Püskürtüp silerler, her yaptıklarında derilerine ne bulaştığını düşünmezler. Yüzeylere püskürttükleri kimyasallar, cilde nüfuz ederken vücutlarına zarar verir. Eldiven takmak temizlik yapanların düzeltebileceği en kritik hatadır. Eldivenler, büyükannelerimizin giydiği sarı lastik eldivenler olmak zorunda değil. Günümüzün temizlik eldivenleri pamuklu ve su geçirmez astarlıdır, bu nedenle giymeleri rahattır. Hatta doktor eldivenleri giyebilir ve işiniz bittiğinde onları atabilirsiniz.

2. HER ODADA AYNI TEMİZLİK BEZİNİ KULLANMAK

Kesme tahtasında kestiğiniz tavuk, suyunu tezgahtaki küçük kesiklere sızdırıyor. Kesme tahtasını hareket ettirdiğinizde bakteri yayılır. Tezgahı, lavaboyu siler ve kesme tahtasını yıkarsınız. Bütün bunları aynı bezle yaptınız. Daha sonra aynı bezi yemek masasını silmek ve mutfak dolaplarını silmek için kullanıyorsunuz. Evin etrafına bakteri ve mikropları yaydınız. Yüzeylere dokunmak ve sonra yüze dokunmak hastalanmanın en hızlı yoludur. Abartılı görünebilir, ancak her odayı ve her farklı noktayı özel bir bezle temizlemek, kullanabileceğiniz en güvenli temizlik alışkanlığıdır. Sizi ve ailenizi daha uzun süre sağlıklı tutacaktır.

3. MUSLUKLARI, KAPI KOLLARINI VE KOLLARI TEMİZLEMEMEK

Bunlar bir evde veya işyerinde bir numaralı mikrop saklama yerleridir. Vaktiniz yoksa bile onları dezenfektan mendillerle silmek çok mantıklı.

yorulmadan-temizlik-yapmak.jpg

4. KİMYASALLARI KARIŞTIRMA

Temizlik yapan birçok kişi, bir bardak çamaşır suyu veya amonyak ile bulaşık deterjanı veya başka bir temizlik maddesi karıştırırsa, kirin sihirli bir şekilde yok olacağını düşünür. Olabilir, ancak çalışırken, iki kimyasalın ürettiği gazları soluyacaksınız. Kimyasalları karıştırmayın. Ürettikleri gazların yanı sıra temizlik için kullanılan kimyasallar da kendilerine yeterlidir. Bir şey eklemeye gerek yok.

5. ISLAK TUVALET FIRÇASINI SAKLAMAK

Islak bir tuvalet fırçasını tutucusuna geri sokmak, tutucudaki mikropları toplar. Nemli fırçayı, tutucusuna yerleştirmeden önce kuruması için klozet kapağının altına yerleştirin.

6. TEMİZLEMEYEN SÜNGERLER

Mutfağı veya banyoları temizlemek için kirli sünger kullanmak mikropları yayar. İki haftada bir tmizlik süngerinizi değişmelisiniz.

7. FAYANSLARIN YANLIŞ TEMİZLENMESİ

Fayans üzerinde aşındırıcı temizleyiciler kullanmak gereksizdir. Hem fayanslarınızın üzerini çizersiniz hem de derz dolgularına zarar verebilirsiniz. Nazik bir temizleyici kullanın ve iyice durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN