Genellikle zararsız olan et beni, birçok kişiyi rahatsız edebilir. Doktora giderek et beniden kurtulmak mümkün. Fakat evde de et beniden kurtulmanın yolu gayet kolay. Hazırlayacağınız karışımı gece yatarken bir kez et beniye sürmeniz yeterli olacak. İşte, evde et beniyi gidermenin yolu...
Deri dokusunun düzensiz bir şekilde büyümesine bağlı olarak oluşan et beni, çoğunlukla genetik geçişlidir. Cildin yağlı katmanlarında kolajen birikmesi sebebiyle de et beni oluşabilir.
Et beni genellikle göz kapakları, koltuk altı ve boyun bölgesinde olabilir. Et beni genetik kaynaklı da olabilir. Ailede birinde et beni varsa diğer kişilerde de olma ihtimali yüksek.
Et beniden kurtulmak için cildiye doktoruna gitmek gerekiyor. Fakat doğal tedavi yöntemleri de etkili olabilir. Et beni asla elinizle koparmaya çalışmayın.
ET BENİ EN KOLAY NASIL DÜŞÜRÜLÜR?
Doğal antibiyotik kaynağı olan sarımsak, et beniyi düşürmede oldukça etkili bir yöntem. Sarımsak kürünü, et beniniz kaybolana kadar her gün düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.
SARIMSAK KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?
Sarımsakları püre haline getirin. Ardından içerisine birkaç adet karanfil ekleyin. Karanfilleri de güzelce ezin. Elde ettiğiniz bu karışımı et beninin üzerine güzelce sürün. Üzerini bandaj veya bantla kaplayarak cildinize sabitlemeye çalışın. Sarımsaklı karışım et beninizin üstünde 1 gün boyunca veya 1 gece boyunca kalmalı.
ET BENİ NEDEN ÇIKAR?
Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, et beni, cilt kendi kendine sürtündüğünde gelişebildiği için özellikle yoğun cilt kıvrımlarına ve sarkmaya neden olan hamilelik ve aşırı kilo durumlarında ortaya çıkar. Dolayısı ile et benleri aslında derinin üst katmanında hücrelerin ekstra büyümesi ile oluşur. Genetik faktörler, güneşe maruz kalma ve hormon değişiklikleri gibi çeşitli etkenlerde et benini meydana getiren nedenler arasında yer alır.
Bazı insanlar doğuştan et benlerine sahip olabilirken, diğerleri ilerleyen yaşlarda veya yaşam boyunca yeni et benleri geliştirebilir. Genetik olarak ailesinde çok fazla et beni olan kişilerde erken yaşlarda ortaya çıkmaya başlayabilir. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilerde bile yaş ilerledikçe sayıları çoğalabilir ve boyutları büyüyebilir. Ancak kilolu kişilerde, hamilelik dönemlerinde, insülin direncinin yüksek olduğu durumlarda (Tip 2 diyabet hastalığı, yumurtalık kisti vs. gibi) çok daha fazla sayıda ve daha hızlı bir şekilde ortaya çıkar.