5 litrelik şişelerde varken damacanalarda neden yok? Üretimde kulp takılmamasının nedeni bakın ne çıktı?

5 litrelik şişelerde varken damacanalarda neden yok? Üretimde kulp takılmamasının nedeni bakın ne çıktı?

5 litrelik şişelerde olan kulpun damacanalarda olmaması herkesin dikkatini çekmiştir. Peki, bunun nedenini hiç merak ettiniz mi? Eğer cevabınız evet ise sorunun yanıtı ortaya çıktı. Damacanalara üretimde kulp takılmamasının nedeni bakın ne çıktı?

Su şişelerinin çoğunda yer alan kulplar, taşıma işlemini oldukça kolaylaştırırken, damacanalar için bu durum geçerli olmuyor. Daha ağır olmalarına rağmen damacanaların neden kulpsuz olduğu, pek çok kişinin merak ettiği bir konu.

Damacana şişeleri, genellikle 5 litrelik su şişelerine göre daha ağırdır. Ancak, bu ağırlığa rağmen taşıma işlemi sırasında kulp olmaması dikkat çekiyor. Damacanaların tasarımındaki bu özellik, birçok farklı faktörle ilişkilidir.

damacanalarda-neden-kulp-yok-1.jpg

MALİYET FAKTÖRÜNÜN ETKİSİ

Damacanalarda kulp olmamasının başlıca nedeni maliyet faktörüdür. Damacanalar, ebat olarak daha büyük ve maliyet olarak daha pahalı ürünlerdir. Firmalar, damacanaların maliyetini düşürmek amacıyla kulp eklememeyi tercih ediyor.

Damacana üretimi sırasında, ağız kısmının sağlamlaştırılması için daha fazla hammadde kullanılır. Eğer damacana tasarımına kulp eklenecek olursa, bu durum ham madde ihtiyacını artırır. Bu da üretim maliyetlerini yükselteceği için firmalar, damacanaları kulpsuz olarak üretmeyi tercih ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN