Halil Sezai ne kadar hapis yatacak? Halil Sezai neden tutuklandı?

Halil Sezai ne kadar hapis yatacak? Halil Sezai neden tutuklandı?

Halil Sezai, Hüseyin Meriç’i darbettiği iddiasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. Savcılığın talimatının ardından yeniden ifadeye çağırılan ünlü şarkıcı, tutuklanarak cezaevine kondu. Peki Halil Sezai ne kadar hapis yatacak? Halil Sezai neden tutuklandı? İşte yaşanan son dakika gelişmeleri…

İstanbul’un Tuzla ilçesinde 66 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i dövdüğü görüntülerle gündeme bomba gibi düşen ünlü şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu, ‘silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine kondu. Peki Halil Sezai ne kadar hapis yatacak? Detaylar haberimizde…

HALİL SEZAİ NEDEN TUTUKLANDI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mevcutlu bir biçimde getirilmesi talimatının ardından avukatı ve polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şarkıcı Halil Sezai, Basın Suçları Soruşturma Bürosunda savcılık tarafından ifadesi alındı. ‘Silahla tehdit’ ve ‘Silahla kasten yaralama’ suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hekimliğine sevk edilen Halil Sezai, Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Hâkimlik, olayın oluş şekli ve mevcut delil durumu, dosya kapsamındaki suç vasfının şüpheli lehine değişme ihtimalini dikkate alarak, şüphelinin ‘silahla tehdit’ suçundan tutuklama talebini kabul etmedi.

HALİL SEZAİ NE KADAR HAPİS YATACAK?

Şarkıcı Halil Sezai’nin ne kadar hapis yatacağı belli değil. Dava devam ediyor ve mahkeme sonuçlandığında Halil Sezai’nin cezası belirlenecek.



NE OLMUŞTU?

Tuzla'da bir sitede 2 villayı film çekimi için kiralayan Halil Sezai ile yan villada yaşayan 66 yaşındaki Hüseyin Meriç arasında 15 Eylül 2020 tarihinde tartışma çıkmıştı.

Yaşanan tartışma esnasında darbedildiğini iddia eden Hüseyin Meriç, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giderek şikâyette bulundu. Bunun ardından kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, ünlü şarkıcı Halil Sezai’yi Kadıköy'deki evinde gözaltına aldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Halil Sezai, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Halil Sezai’yi mevcutlu şekilde adliyeye getirterek ifadesinin alınması talimatını verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Halil Sezai ile ilgili soruşturmanın dosyaya giren görüntüler ve alınan beyanlar kapsamında genişletildiğini, şüphelinin ‘silahla kasten yaralama’, ‘hakaret’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından savcılıkça ifadesinin alınacağını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN