Türkiye'nin tarım ambarında zararına hasat! Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor tarlada 5 TL'den alıcı buluyor

Türkiye'nin tarım ambarında zararına hasat! Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor tarlada 5 TL'den alıcı buluyor

Türkiye'nin tarım şehri Adana'da hasat serüveni devam ederken üreticiler de zarara uğradı. Yemeklerde, salatalarda ve sandviçlerde bolca kullanılan o ürün çiftçinin umudunu yarıda bıraktı. Ürün fiyatları düştükçe düştü tarlada kilosu 5 TL'den alıcı buldu.

Adana'da turfanda domates hasadı başlarken yemeklerde, salatalarda, sandviçlerde kullanılan domatesler çiftçinin umudunu da yarıda kesti. Tarlada kilogram fiyatı 5 TL'den alıcı bulurken 25.000 dönüm alanda yapılan ekim için hasat serüveni hız kazandı. Turfanda domatesim tarlada fiyatı düşerken toplanan ürünlerde Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

ZARARINA HASAT BAŞLADI

Adana'da domates hasadı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Domateslerin çoğu yandığı için fiyatların yükselmesini bekliyorduk ama şuan fiyatlar 5-6 liradan gidiyor. 1 dönüm için 25 bine kadar masraf var. Çiftçimiz bu masrafın ancak yarısını kazanabildi. Diğer yarısı tamamen zarar. Domates yandığı için bu sene hasat erken bitecek" sözlerini dile getirdi.

Domates verim ve fiyatıyla yüz güldürüyor - Adana Haberleri

DOMATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Domates çoğunlukla çiğ olarak tüketilirken salatalarda, sandviçlerde ve atıştırmalıklarda da sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca pişmiş olarak kullanılan domates sos, çorba, güveç ya da birçok yemeğinde ana maddesi olarak kullanılmaktadır. İçerisinde bol miktarda C vitamini, likopen ve potasyum bulunduran domates oldukça zengin bir besin kaynağı olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan c vitaminin yanı sıra karşı koruma sağlayan likopen barındıran domates potasyum ile birlikte kan basıncını da düzenlemektedir. Domatesin başlıca faydaları şu şekildedir:

  • Potasyum açısından zengindir ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Lif açısından zengindir ve sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
  • Antioksidanlar açısından zengindir ve hücreleri hasara karşı korur.
  • Kalori ve yağ oranı düşüktür.
  • C vitamini zengini domates bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İçerisinde yer alan likopen sayesinde kansere karşı koruyucu bir görev üstl

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN