TEMA Vakfı, Türkiye'de son 11 yılda madencilik ve enerji faaliyetleri nedeniyle 410 bin hektar orman alanının kaybedildiğini duyurdu. Ayrıca vakıf, dünya genelinde çölleşme ve kuraklığın ciddi insanlık krizlerine yol açtığını vurgulayarak, bu sorunlarla mücadelenin aciliyetine dikkat çekti.
TEMA Vakfı, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2012-2023 yılları arasında madencilik ve enerji faaliyetleri sonucunda yaklaşık 410 bin hektar orman alanının kaybedildiğini bildirdi.
TEMA'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dünya topraklarının yüzde 40'ının çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklık nedeniyle tahrip olduğu vurgulanırken, her yıl artan çölleşme ve kuraklığın 3,2 milyon insanın yaşamını tehdit ettiği ifade edildi. Kuruluş, iklim krizi, kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede herkesin sorumluluğunu önemle vurgulayarak, orman, su kaynakları, çayır-mera ve verimli tarım arazilerinin yasal düzenlemelerle korunması gerektiğini ve çölleşen, erozyona uğrayan toprakların iyileştirilmesinin önemini hatırlattı.