Kamuda tasarruf uygulaması kapsamında başlatılan kısıtlamalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda servis ve kıyafet desteğinden sonra memurlara bir kötü haber daha geldi. O ödemeler de artık yapılmayacak. İşte detaylar…
Kamuda Tasarruf Genelgesi’nin personel servislerinin kaldırılmasını kapsayan düzenlemesinin ardından maliyet hesaplamaları yeniden başladı. Önümüzdeki 3 yıl boyunca uygulamada olacak olan kamuda tasarruf paketi, milyonlarca memuru doğrudan etkileyecek düzenlemeleri içeriyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 milyon ve Mart'ta 477,3 milyon lira olarak gerçekleşti. 2023 yılının aynı dönemindeyse bu gider toplam 363.5 milyon liraydı. Söz konusu verilere göre, devletin servis taşımacılığına ödediği miktarın yaklaşık 3 kat arttığı gözlemlendi. Geçen yıl ise bu gider toplam 2 milyar 611 milyon lira olarak kaydedilmişti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf Paketi ile toplu taşıma olan bölgelerdeki kamu personel servisi hizmetinin sözleşme bitiminde sonlandırılmasını planladıklarını açıkladı.
SERVİS VE KIYAFET DESTEĞİNDEN SONRA BİR DARBE DAHA
Personel servislerinin kaldırılması ile beraber koruyucu giyim desteği gibi detayların ardından memurlara bir darbe daha geldi. Öyle ki son gelişmelerle birlikte memurların fazla mesai ücreti de tasarruf gündemine girmiş durumda.
Gazeteci Turhan Bozkurt’a göre, tüm memur servislerinin yıllık maliyeti 2,5 milyar TL’yi aşıyor. Bozkurt servislerin kaldırılması sonrasında aynı ücretin hatta daha fazlasının toplu taşıma için harcanacağına vurgu yaptı.