Ne ayçiçek ne zeytinyağı! Litresini 2 bin liraya satıyor: Yurt dışından getirdiği fidelerle tarla kurdu

Ne ayçiçek ne zeytinyağı! Litresini 2 bin liraya satıyor: Yurt dışından getirdiği fidelerle tarla kurdu

Ne ayçiçek yağı, ne de zeytinyağı! Litresini tam 2 bin liradan satıyor! Yurt dışından getirdiği fidelerle tarla kurdu! Paraya para demiyorlar...

Yozgat’ın Sarıhacılı Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Harun Haliloğlu, 2021 yılında yurt dışından getirdiği lavanta fideleriyle oluşturduğu bahçesinde üçüncü kez hasat yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

15 BİN FİDEYLE BAŞLADI

lavanta.jpg

Haliloğlu, gazetecilere verdiği demeçte, hububata alternatif bir ürün arayışındayken lavantanın dikkatini çektiğini belirtti. 2021 yılında yurt dışından getirdiği 15 bin fideyle 8 dönümlük lavanta bahçesini kurduğunu ifade eden Haliloğlu, "Dördüncü yılımızda 3. hasadımızı yapıyoruz. Katma değerli ürün üretilmesi açısından lavanta, Yozgat için tavsiye edebileceğim bir ürün" dedi.

LİTRESİNİ 2 BİN LİRADAN SATIYOR

Yozgat’ta hububata alternatif olarak ekilen lavanta üreticinin gözdesi oldu

Lavanta yetiştirmenin hububata göre çok daha avantajlı olduğunu söyleyen Haliloğlu, "Lavanta yağının litresini, ortalama 2 bin liraya satıyoruz. Bölgemizde tarlalar genellikle nadasla kullanılır. Bir yıl ekilir, bir yıl bekler. Bir hesap yapıldığında tarlaya buğday veya arpa yerine lavanta ekersek masrafı da düştüğümüzde yıllık 40-50 bin lira getirisi olabilir" şeklinde konuştu.

Haliloğlu, lavantanın ilaç ve kimya sanayinde geniş kullanım alanı bulduğunu, fazla üretildiğinde ihracat potansiyelinin de yüksek olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN