İki ilimizde gece şiddetli deprem! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan ilk açıklama: Depremlerin devamı gelecek

İki ilimizde gece şiddetli deprem! Prof. Dr. Osman Bektaş'tan ilk açıklama: Depremlerin devamı gelecek

O iki ilimizde gece şiddetli deprem yaşandı, uzman isimden ilk açıklama geldi. Depremlerin devamının geleceğine dikkat çeken Prof. Dr. Osman Bektaş, bakın neler söyledi?

Gece saatlerinde iki ilimiz peş peşe sallandı. Önce gece 01.38 sularında Malatya Pütürge sallanırken, gece 03.22 sularında da Adıyaman Çelikhan’da 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremlerin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş’tan ilk açıklama gelirken, Bektaş özellikle Malatya bölgesine dikkat çekti…

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin gece saat 01:38'de, yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Depremin çevre illerden de hissedilmesi, vatandaşlar arasında kısa süreli bir panik yaşanmasına neden oldu.

Korkutan depremin ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Bektaş, Malatya'da meydana gelen depremin gecikmiş bir artçı olduğunu ifade etti.

prof-dr-osman-bektas-malatya-uyarisi-1.jpg

"BU TÜR DEPREMLER BÖLGEDEN DEVAM EDECEK"

Prof. Dr. Bektaş, depremin nedenleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Sol yönlü, sırasıyla, Doğu Anadolu ve Malatya Faylarının ürettikleri 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki deprem çiftlerinin kuzeye doğru yapmış olduğu stres transferi sonucu oluşan gecikmiş artçı bir deprem. Bu tür depremler bölgede devam edecek."

DEPREM RİSKİNE DİKKAT!

Bu açıklamalar, Malatya ve çevresindeki vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Deprem riskinin devam ettiğini vurgulayan uzmanlar, hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Malatya'daki deprem, bölgedeki sismik aktivitenin sürdüğünü gösterirken, vatandaşların güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN