Her tatlıya çok yakışıyor, aktara giden eli boş dönüyor! Kimsenin almaya cesareti yok! Kilosu 600 TL

Her tatlıya çok yakışıyor, aktara giden eli boş dönüyor! Kimsenin almaya cesareti yok! Kilosu 600 TL

Bir ürüne yalnızca 3 ay içerisinde ne kadar zam gelebilir diyorsanız sadece Etrafınıza bakmanız yeterli. Her tatlının vazgeçilmez parçası haline dönüşen o lezzet bir zamanlar yok satıyordu şimdi boş boş duruyor. Aktara giden almaya dahi cesaret edemiyor. 3 ayda %200 zam aldı. İşte tüm detaylar…

Ocak ayından bu yana rekor üstüne rekor kıran fiyatlar birçok üründe etkisini gösteriyor. Tatlıların vazgeçilmez parçası haline dönüşen o lezzet Ocak ayından bu yana %200 zamlandı. Tatlılarda artık onsuz yapılacak. Rekor üstüne rekor kıran fiyatlardan sonra aktara giden sadece yanından geçip gidiyor. İşte tüm detaylar…

3 AYDA %200 ZAM

Kakaoda rekolte düşüşü 3 ayda rekor fiyat artışlarını da beraberinde getirdi. %50'den fazla Rekolte düşüşü yaşanırken kakaonun fiyatı da tüketicinin cebini yakıyor. Son 40 yılın en yüksek rakamları görülürken aktarda kilogram fiyatı 600 TL'ye kadar ulaştı. Yılbaşından bu yana %200 üzerinde zam alan kakao rekor üstüne rekor kırıyor.

rekor-zam.jpg

Eskişehir'de yılların aktarcısı Koray Özkılıç, kakao fiyatlarının önümüzdeki süreçte daha da yükseleceğine dikkat çekti. Rekoltenin %50'den fazla düşmesi nedeniyle tedarik sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Özkılıç, şu açıklamalarda bulundu:

kakao-zam-1.jpg

“Tüketimin yüksek olmasından dolayı sürekli talep gören kakaonun da fiyatı böylelikle fırladı. Dünya pazarında çok hızlı bir yükseliş gösteren kakao fiyatları, perakende satışta da yılbaşından bu yana rekor zamma ulaştı. Tedarik zincirinin düzelmemesi halinde önümüzdeki dönemde de fiyatlar artışını sürdürecek. Şu anda kilogram fiyatı 600 TL olan kakaoyu vatandaşlar az miktarlarda alabiliyor. Fazla fazla alma devri çoktan bitti”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN