Gediz Nehri’nde çevre felaketi: Toplu balık ölümleri korkuttu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen Gediz Nehri'nde yaşanan toplu balık ölümleri, bölge halkında büyük endişe yarattı. Özellikle nehrin kirliliği ve buna bağlı ölümler üzerine bölgede incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, durumu "Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda" sözleriyle özetledi.

Gediz Nehri, Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Murat ve Şaphane dağlarından doğarak Ege Denizi'ne kadar uzanan, 401 kilometrelik uzunluğu ile bölgenin önemli su kaynaklarından biri.

'NEHRİN RENGİ SİMSİYAH OLDU'

Turgutlu’da gözlemlenen toplu balık ölümleri, nehrin kirlilik seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaştığının somut bir göstergesi olarak görülüyor.

sf.jpg

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, nehrin simsiyah aktığını belirterek, "Her yerde bütün canlılar ölmüş vaziyette. Eskiden Gediz'de hem tarlalar sulanıyordu hem de vatandaşlar suya girebiliyordu. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil, kokudan dahi durulmuyor. Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda ifadelerini kullandı.

ATIKLAR İZMİR KÖRFEZİ'NE KADAR ULAŞIYOR

Başevirgen, Gediz Nehri’ne dökülen atıkların sadece balıkları değil, kaplumbağa gibi diğer canlıları da öldürdüğüne dikkat çekerek, "Rengi siyaha dönen nehir balık ölümlerinin yanı sıra kaplumbağa gibi diğer canlıları da öldürüyor. Hatta ölü balıklarla beslenen kuşlar dahi etkileniyor. Kirlilik Gediz ile bağlantılı her bölgeyi etkiliyor. Bu sadece Gediz'in sorunu değil. Burada yetişen sebze, meyve Türkiye'nin her yerine gidiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN