Azerbaycan yaptı, Türkiye ayakta alkışladı! 2 ayda tasarlanan ilk lazer silah: Özellikleri parmak ısırtıyor

Azerbaycan yaptı, Türkiye ayakta alkışladı! 2 ayda tasarlanan ilk lazer silah: Özellikleri parmak ısırtıyor

Kardeş ülke Azerbaycan yaptı Türkiye gururla ayakta alkışladı. 2 aylık bir sürede tasarlanan ilk lazer silah görenleri hayran bıraktı. 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'nda sergilenen ilk yerli lazer silahı özellikleri ile parmak ısırttı.

Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) yeni ürünlerle gündem oldu. Fuarın ilk gününde Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev Fuarı ziyaret etti. Fuarın en dikkat çeken parçası ise ilk yerli lazer silahı oldu. 'Fireforce' adlı silahın 1 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma yeteneğine sahip olduğu belirtildi.

İLK YERLİ LAZER SİLAH ÜRETİLDİ

Fuarda tüm standları tek tek gezen Aliyev’e Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ve Somali Savunma Bakanı Muhammed Nur da eşlik etmişti.

Azerbaycan'ın İlk Yerli Lazer Silahı: Fireforce - Ayna Haber

Güney Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi'nin en önemli savunma fuarları arasında yer alan ADEX, dikkat çeken ürünlerle gündemde yer alıyor. Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı'na bağlı Azersilah Holding tarafından üretilen ülkenin ilk yerli lazer silahı özellikleri ile herkesi şaşırttı.

Azerbaycanlı Mühendisler tarafından tüm parçaları yerli olarak üretilen Fireforce fazlasıyla 1 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma yeteneğine sahiptir. 900 kilogram ağırlığındaki silah hafif zırhlı aracı yerleştirildi. 30 kilowatt güç çıkışına sahip silah kara, hava defterini vurma konusunda üstün özellikler sağlıyor.

Azerbaycan'ın İlk Yerli Lazer Silahı: Fireforce

2 AYDA TASARLANDI

Azerbaycan'ın ilk lazer silahı olan Fireforce hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan tasarımcı Valeh Arifzade yalnızca 2 aylık bir süre içerisinde silahın hazır hale getirildiğini söyledi. Silahın rakiplerine kıyasla daha kompakt olduğunu belirten Arifzade şu açıklamalarda bulundu:

"Çok rahat şekilde hafif zırhlı araca yerleştirdik. Lazer silahları genelde nem, toz ve buhardan etkileniyor ve güç kaybediyor. Bizim silahımızda ise böyle sorun yaşanmıyor. Şimdilik 1 kilometre vuruş mesafesine sahip fakat bunu 10 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Zaman geçtikçe silahımızı geliştireceğiz. Tamamen yerli üretimdir. Tüm parçalarını kendimiz hazırladık. Patenti de devletimize aittir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN