25 yıllık mesleğine alerjisi olduğu ortaya çıktı

25 yıllık mesleğine alerjisi olduğu ortaya çıktı

Ordu'da 25 yıldır çiçekçilik yapan bir adam, hastanede yaptırdığı testin ardından yeşil yapraklı bitkilere alerjisinin olduğunu öğrendi. İş yerinde sürekli olarak yaşadığı baş ağrısı ve uykusuzluğu başka nedenlere bağlayan adam test sonuçları karşısında şoke oldu.

Koronavirüs salgını sürecinde çeşitli sağlık sorunları yaşayan Metin Kuvan, son olarak domuz gribine yakalandıktan sonra özel bir hastanede doktor tavsiyesiyle test yaptırdı. Test sonuçları, yeşil yapraklı bitkilere karşı ciddi bir alerjisi olduğunu ortaya çıkardı. Sonuca inanamayan Kuvan, ikinci bir test yaptırdı ve yine aynı sonuçla karşılaştı. Bunun üzerine, 25 yıldır sevdiği mesleğinin aslında sağlığını tehdit ettiğini fark etti.

10118975.jpg

'BAŞ AĞRISI VE UYKU YAPIYORDU'

Kuvan, baş ağrısı ve uykusuzluk şikayetleri nedeniyle uzun süre ilaç kullandığını, ancak bu sorunların bitkilerden kaynaklandığını hiç düşünmediğini ifade etti.

10118976.jpg

Kuvan, "Aslında 25 yıldır çok sevdiğim mesleğime karşı alerjim olduğunu, sağlığımı bozduğunu yeni öğrendim. Dükkanda sürekli olarak sorunlar yaşadım ancak ben bunları hep çiçek konusundan zannediyordum, yeşil bitkilerden olacağı aklıma gelmemişti. Bana sürekli baş ağrısı ve uyku yapıyordu. Çiçeklerin içerisinde kısa sürede uykum geliyordu. Ben baş ağrısı ya da farklı bir sorun olduğunda ilaç kullanıyordum. Ancak çiçekten dolayı sıkıntı olduğunu hiç hissetmediğim için, koku ya da yorgunluktan diyordum" diye konuştu.

10118977.jpg

'MESLEĞİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM'

1998 yılından beri çiçekçilik yapan Kuvan, sağlık sorunları nedeniyle mesleğini değiştirme kararı aldı. "Sağlık her şeyden daha önemli." diyen Kuvan, "Şu anda genç yaştayız, o yüzden mesleğimi değiştirmek istiyorum. İster istemez psikolojim bozuldu, eve gittiğimde bile çiçekleri görmek istemiyorum. İş yerinde gündüzleri 7-8 saat dışarıda kalıyorum, içeriye giriş-çıkış yapıyorum. Böyle bir şey asla aklıma gelmezdi, bundan sonra yeni bir hayat beni bekliyor" ifadelerini kullandı.

10118978.jpg

Kuvan ayrıca, eşinin ve çocuklarının da bu duruma çok şaşırdığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN