22 yaşındaki Ceyhun'dan 2,5 yıldır haber alınamıyor

22 yaşındaki Ceyhun'dan 2,5 yıldır haber alınamıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Ceyhun Kabacan’dan 2,5 yıldır haber alınamıyor. Edremit ilçesinde 22 yaşında kaybolan gencin annesi Yasemin Kabacan, “Ondan aldığımız son haber gittikten 12 gün sonra 1-2 yerden cep telefonundan alınan sinyal. Onu çok merak ediyorum. Bir an önce gelmesini istiyorum.”

Balıkesirde yaşayan Kabacan ailesi 2022 yılının nisan ayında evlerinden ayrılan Ceyhun Kabacan’ın bir daha geri dönmediğini söyledi. Aile 2,5 yıl önce kaybolan oğullarından haber bekliyor.

Çocuklarıyla aralarında geçen bir tartışma olmadığını ifade eden anne Yasemin Kabacan, “Gittikten 12 gün sonra 1-2 yerden cep telefonundan sinyal alınmış. Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda bir telefoncuya gitmiş. Evden çıktıktan sonra 12 gün boyunca başına bir şey gelmediğini umuyorum ama ondan sonra sinyal kesiliyor." dedi.

YURTDIŞINDA YAŞAMAK İSTİYORDU

Kabacan, oğullarının kaybolmadan önce yurtdışında yaşamak istediğini, son 4-5 yıl yaz tatillerinde çalışıp para biriktirdiğini anlattı. Ceyhun’un yurtdışına gitmiş olabileceğini belirten Kabacan, "Beceremedi de acaba evine geri dönemiyor mu? Acaba 'Aileme ben böyle bir şey yaptım tekrar ne yüzle gideyim' gibi böyle bir psikolojiye mi büründü? Bu ihtimaller de var." ifadesini kullandı.

yeni-proje-7-kopyasi-4.jpg

Aile, oğulları kaybolduktan sonra onun Gökhan Gür adında bir göçmen kaçakçısıyla arkadaşlık ettiğini öğrendiklerini söyledi:

“Ceyhun’un Gökhan Gür diye bir arkadaşı vardı onunla çok görüşürlerdi. Oğlumuz kaybolunca onun arkadaşını araştırdık. Gökhan Gür’ün göçmen kaçakçısı olduğunu, Edremit’te çevresi geniş olan ve tanıdıkları olan bir adam olduğunu öğrendik. Ancak bu araştırmadan da bir sonuç alamadık.”

yeni-proje-7-kopyasi-3.jpg

KAYBOLMADAN ÖNCE KENDİSİNE BİR AV TÜFEĞİ ALDI

Ceyhun Kabacan için kayıp ilanında bulunduklarını, polislerin tüm çabalara rağmen bir ize ulaşamadığını dile getirdi. Kaybolmadan önce oğullarının sağlık ocağına gidip tüfek ruhsatı için sağlık raporu aldığını söyleyen anne Yasemin Kabacan ondan aldıkları son haberleri anlattı:

"Kaybolmadan bir hafta önce sağlık ocağına giderek tüfek ruhsatı için sağlık raporu aldığını öğrendik. Gittiği gün direkt evden çıkıyor, ilçe meydanında bir bayiden av tüfeği alıyor. Biz orayla da görüştük, firma çalışanları geldiğini söylediler. 'Nasıl kullanabileceğini anlatayım mı?' dediğinde, 'Ağabeylerim yardımcı olur' demiş. Kamera kayıtlarında geldiği ve gittiği görünüyor. İleriye dönük hayalleri vardı. 'Türkiye'de değil de başka yerlerde yaşayacağım, Avrupa'da yaşayacağım' derdi. Hedefleri yüksek çocuktu. O çocuk kalkıp da tüfekle kendine bir şey yapamaz. Yapsa 2,5 senedir muhakkak çıkardı. Yaşamadığım hiçbir şey kalmadı. Başvurmadığım yer kalmadı. Onu çok merak ediyorum. Bir an önce gelmesini istiyorum. Gören varsa Allah rızası için 'Burada gördüm.' diye haber versin, başka bir şey istemiyorum. Ne haldeyse, ne durumdaysa dönsün gelsin. Bir haber versin Allah rızası için başka bir şey istemiyorum. Artık nefes almak istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN