Girişimci gençler, Muhiku'yla hediye ekosistemini internete taşıdı

Girişimci gençler, Muhiku'yla hediye ekosistemini internete taşıdı

İnsanların günlük yaşantılarında mutsuzluğa neden olan faktörleri araştıran Hamit Gürakar ve Ahmet Üreme, bunun en büyük sebebinin modern hayatta insanların kendilerine kaliteli vakit ayıramaması olduğunu fark ettiler. Bu sorunu bir nebze çözebilmek için geliştirdikleri fikir ile 2018 yılında, aylık abonelik kutuları tasarlamaya başlayarak Muhiku'yu kurdular.

İsmini 'Mutlu Hissettiren Kutu' kelimelerinin ilk harflerinden alan Muhiku, son yıllarda hem yurt dışında hem de Türkiye'de oldukça popüler hale gelen abonelik sisteminde müşterilere her ay belirli bir konsept dahilinde sürpriz ürünler gönderiyor. Kutularda dünyanın farklı ülkelerinden lezzetlere, kitaplara, dekorasyon ve bakım ürünlerine ve 'kendin yap' kitleri yer alıyor.

'KENDİ KUTUNU YAP' HİZMETİ

Zamanla insanların bu kutuları yalnızca kendilerine değil; aynı zamanda sevdiklerine de armağan etmeye başladığını fark eden genç girişimciler, hediye alanındaki boşluğu da doldurmaya girişti. Şimdilerde Muhiku, hazır hediye kutuları ve 'kendi kutunu yap' hizmetiyle internetin en gözde hediye dükkanlarından biri haline gelmiş durumda.

2018'de kurulan ve kurulduğu günden bu yana yüzde 500 büyüyerek binlerce insana ulaşmayı başaran Muhiku, Kovid-19 salgını sürecinde de evinin rahatlığından ayrılmadan uzaktaki sevdiklerine hediye göndermek isteyenlerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor.

"KONSEPT KADAR ALTYAPI DA ÖNEMLİYDİ"

Muhiku kurucu ortaklarından Ahmet Üreme "Bu yola çıkarken en az konsept kadar altyapının da önemli olduğunu biliyorduk. Pek çok başarılı iş modeli fikrine sahip girişimin maalesef teknik yetersizlikler nedeniyle başarıya ulaşamadığını görerek ilk günden bu sorunu çözecek adımlar attık” diyor ve devam ediyor "Muhiku’nun bugün tüm teknik altyapısını, son kullanıcı ve işletme arayüzlerini biz tasarlıyoruz ve programlıyoruz. Çok yetenekli bir ekip kurmayı başardık ve sadece başarılı hediye kutuları değil, kullanıcılarımızı memnun edecek bir süreç deneyimi de sunuyoruz."

"YENİLİKÇİ FİKİRLERE AÇ OLDUĞUMUZ BİR DÖNEMDEYİZ"

2018 yılında Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, yılbaşı döneminde beğenilmeyen hediyelere 16 milyar dolarlık bir harcama yapılıyor. Yine bir araştırmaya göre, insanların yarısından fazlasının kendine gelen hediyeyi beğenmediği yönünde.

Muhiku kurucu ortaklarından Hamit Gürakar da "Hediyeleşme alanında yenilikçi fikirlere aç olduğumuz bir dönemdeyiz. Sürekli daha iyisini sunamadığı takdirde müşterinin gözünden düşeceğimizin" farkındayız diyor ve ekliyor "Bu yüzden her geçen gün yeni özellikleri ve en yenilikçi ürünleri bünyemize katmanın peşindeyiz."

HOBİ VE DENEYİM ÜRÜNLERİ AĞIRLIKTA

Sevdiğiniz insanlara alışılagelmiş hediye seçeneklerinin dışında bir sürpriz yapmak istiyorsanız; Muhiku'nun özenle tasarladığı kutular ilginizi çekecek. Özellikle doğum günü hediyeleri konusunda çok farklı ve orijinal içerikler üreten ekip, kaliteli ürünleri uygun fiyata sunarak yurt dışındaki örneklerine hayranlık duyduğumuz şirketlerin seviyesine ulaşmayı başarıyor. Ekibin son trendleri yakalayarak oluşturduğu kutularda 3. nesil filtre kahveler, bitki çayları, hobi ve deneyim ürünleri ağırlıkta.

'KENDİNE VAKİT AYIR' KUTUSUNDA NELER VAR?

Kovid-19 salgınında evde kal kampanyasına destek veren Muhiku, 'Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu' ile insanların mesafelere rağmen birbirlerini evde kalmaya ve kaliteli vakit geçirmeye teşvik etmesini sağlayacak bir konsepte de imza attı. Bu kutunun içerisinde doğadan kopmamayı sağlayacak fesleğen yetiştirme kitine yer veren ekip, müşterilerden gelen fesleğen fotoğraflarının onlara da bu dönemde motivasyon ve umut aşıladığını söylüyor. Bunun yanında kitap, kahveli mum, filtre kahve ve Lady Grey çayı da kutuda yer alan diğer içerikler.

ERKEKLER HEDİYE SEÇMEKTE ZORLANMIYORLAR

Sektörde iki yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren Muhiku ekibi, kullanıcıların onları tercih etmesinde en büyük nedenlerden birinin erkeğe hediye seçimi konusunda yaşadıkları sıkıntılar olduğunu belirtiyor. Erkeklerin genellikle daha kapalı bir dünyası olduğu için ne alacağına karar veremeyen kişilerin sayısı oldukça fazla. Muhiku bu soruna çözüm bulabilmek amacıyla erkekler için hazırladığı tüm hediye kutularında kullanışlı ürünlere yer veriyor. Pet şişe gibi doğada çözünmesi yıllar alan sağlıksız materyaller yerine siyah kılıflı cam şişeye erkeğe hediye kutularında yer veriyor olmaları da aslında buna örnek. Aynı zamanda iş hayatında ve evde beğenerek kullanacakları kupa, anahtarlık, kalem, cüzdan gibi ürünler de kullanıcıların yükünü hafifleten diğer alternatifler.

HEDİYE KUTULARINI TASARLAYABİLİYORSUNUZ

Doğum günü, yıl dönümü, Sevgililer Günü gibi özel günlerde sevgililerin hediye ihtiyacını da gözeten Muhiku, belirli konseptlerde kutular hazırlamasının yanı sıra 'Kendi Kutunu Yap' hizmeti de sunuyor. Bu gelişme sayesinde yüzlerce ürünün arasından yalnızca en beğendiklerinize yer vererek hediye kutuları tasarlayabiliyorsunuz. Özellikle sevgiliye hediye konusunda büyük rahatlık sunan bu önemli geliştirme, bütçe konusunda da kullanıcılara özgür bir ortam sağlıyor. Hazır hediye kutularından satın aldığınızda ya da kendi kutunuzu tasarladığınızda teslimat sürecinde değişen bir durum olmaması da şirketin artılarından. Siparişleriniz hızlıca hazırlanıyor, İstanbul'da özel kuryeyle aynı gün/ertesi gün teslim ediliyor; İstanbul dışındaki şehirlerde ise Türkiye’nin önde gelen kargo şirketleriyle hızlıca gönderime hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN