Yarım asırdır Türkiye'nin yağ ihtiyacını karşılıyordu… İcradan satışa çıkarılıyor! Kimse inanamadı

Yarım asırdır Türkiye'nin yağ ihtiyacını karşılıyordu… İcradan satışa çıkarılıyor! Kimse inanamadı

Türkiye'de yarım asrı geride bırakan köklü yağ fabrikasından kötü haber geldi. Kimse bunu beklemiyordu. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan şirket icradan satışa çıkarılıyor. İşte tüm detaylar…

HalkTv'den Dinçer Gökçe'nin haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Afyon'un köklü yağ fabrikasından biri olan Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nın icra yoluyla satışa çıkarılacağı duyuruldu. 71 dönüm arazi üzerine kurulu olan 854 milyon liralık bir bedelle satışa çıkarılan fabrika Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyordu. Oruçoğlu Yağ fabrikasının icradan satış ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar…

EN BÜYÜK 500 ŞİRKETTEN BİRİYDİ…

Oruç Ailesi tarafından 1968 yılında Afyon'da kurulan Oruçoğlu Yağ, 2016 yılında yeni sahipleri ile tanıştığı. Merhum iş insanı Hakan Bahçeci, Oruçoğlu Yağ’ın yeni sahibi olurken 2020 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine adını yazdırdı. Şimdilerde ise icra yoluyla satışa çıkarılacağını Duyanlar şaştı kaldı. İcra satış ihalesi doğrultusunda alacaklı olarak Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayii Dış Ticaret şirketinin yer aldığı belirtildi.

854 MİLYON TL TUTARINDA

Afyonkarahisar Organize Sanayi bölgesinde yer alan fabrikanın 71,127 metrekarelik bir alana sahip olduğu belirtildi. Oruçoğlu Yağ fabrikası için önemli fiyat ise 854.388.000 TL olarak belirtildi. Fabrikanın icradan satış ihalesinin belirlenen tarihte yapılması durumunda 17 Nisan'da gerçekleştirilecek aktarıldı. İlk ihalede alıcı bulunamaması durumunda ihale 15 Mayıs 2024 tarihine ertelenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN