Dev banka 230 şubesini kapatıyor! Yüzlerce çalışana tazminat verip gönderecekler, şok eden kararı duyurdular

Dev banka 230 şubesini kapatıyor! Yüzlerce çalışana tazminat verip gönderecekler, şok eden kararı duyurdular

Dev banka 230 şubesini apar topar kapatıyor! Yüzlerce çalışana tazminatını verip gönderecekler! O bankanın şok eden kararı duyuruldu...

Almanya’nın en köklü bankalarından biri olan Postbank, milyonlarca müşterisini etkileyecek büyük bir adım atarak, 2026 yılına kadar toplam 230 şubesini kapatma kararı aldı. Banka, bu süreçte işten çıkarmaların olmayacağını açıklayarak, şube ağını yeniden yapılandırma çalışmalarına hız verdi.

BAZI BÖLGELERDEN TAMAMEN ÇEKİLECEK

Otro que se pasa al lado oscuro: Postbank cobrará por depósitos a pequeños clientes

Özellikle Berlin ve Brandenburg gibi büyük şehirlerde birçok şubenin kapatılacağı bildiriliyor. Postbank'ın Berlin ve Brandenburg bölgelerindeki 55 şubesinin büyük kısmını kapatmayı planladığı ifade ediliyor. Hamburg’da mevcut 25 şubeden 9'u, Düsseldorf’ta ise 6 şubeden 3'ü kapanacak. Ayrıca banka, bazı şehirlerden tamamen çekilme niyetinde olduğunu da belirtti.

Postbank yetkilileri, şubelerin kapanması sonucunda müşterilerin bazı bölgelerde bankacılık hizmetlerine ulaşmak için daha uzun mesafeler kat etmesi gerekeceğini kabul ediyor. Bankanın bu kararı, geçtiğimiz dönem yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında şekillendi ve şirket, en az 320 şubeyi açık tutma taahhüdünde bulundu.

Weißwasser: Weiter unzufrieden mit Banken-Service | Sächsische.de

2027 yılına kadar herhangi bir işten çıkarma yapılmayacağını duyuran Postbank, şube kapanışları sonrası yaklaşık 1.000 kişilik bir istihdam azalması bekliyor. Ancak bu süreç, kısmi emeklilik, kıdem tazminatı ve diğer sosyal sorumluluk adımlarıyla gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN