New Mexico'da yangın kabusu: 7 bin kişi tahliye ediliyor

New Mexico'da yangın kabusu: 7 bin kişi tahliye ediliyor

New Mexico'nun Ruidoso köyünde çıkan orman yangını hızla yayılınca, yetkililer 7 bin kişinin eşyalarını toplamadan evlerini terk etmelerini istedi.

New Mexico'nun Ruidoso köyünde çıkan ve hızla yayılan orman yangını, 7 bin kişinin tahliye edilmesine neden oldu. New Mexico merkezli Koat haber kanalının bildirdiğine göre; yetkililer köy sakinlerine eşyalarını almadan evlerini derhal terk etmelerini söyledi.

Yaklaşık 5 kilometrekarelik bir alana yayılan yangın nedeniyle köyün bir kısmının elektriği güvenlik gerekçesiyle kesildi.

Yangından etkilenen köy sakinleri için 121 kilometre uzaklıktaki Roswell şehrinde çok sayıda tahliye merkezi kuruldu. Yangının oluşturduğu yoğun duman sebebiyle Ruidoso köyü ve çevresinde "kötü hava kalitesi" alarmı verildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yetkililer köy halkını güvenli bölgelere yönlendirmeye çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN