Güney Kore'den İsrail ve Lübnan'a ‘ateşkes’ çağrısı: ABD'nin teklifini kabul edin

Güney Kore'den İsrail ve Lübnan'a ‘ateşkes’ çağrısı: ABD'nin teklifini kabul edin

İsrail’in Filistin’deki katliamı Lübnan’a sıçrarken, Güney Koreli yetkililer, bölgedeki gerginliğin azaltması için, iki ülkeyi ABD ile Fransa öncülüğündeki ateşkes teklifini kabul etmeye çağırdı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lee Jae-woong, İsrail ve Lübnan arasında artan gelirim konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yonhap'ın haberine göre, Lee, ABD ile Fransa'nın 21 günlük ateşkes çağrısını "memnuniyetle karşılıyoruz ve tam destek veriyoruz" dedi. Sözcü, ayrıca ilgili tarafları ateşkes teklifini "derhal" kabul etme ve bölgedeki gerginliği azaltma çabalarını sürdürmeye "şiddetle" çağrı yaptıklarını söyledi.

NETANYAHU: HEDEFLERİMİZE ULAŞINCAYA KADAR DEVAM

ABD ile Fransa'nın öncülük ettiği ve Avrupa Birliği ile 8 ülkeyi daha bir araya getiren ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, New York'ta konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "hedeflerine ulaşıncaya kadar" Lübnan'da Hizbullah'a saldırılara devam edeceklerini söylemişti.

Beyaz Saray ise "İsrail'den olumlu dönüş almamış olsalardı 21 günlük İsrail-Lübnan ateşkes önerisi ortak açıklamasını bu şekilde yayımlamayacaklarını" bildirmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ortak ateşkes çağrısı açıklamasından önce "İsrail'in bundan haberi ve bilgisinin olduğunu" vurgulamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN