Belçika saldırı sonrası İsrail büyükelçisini çağırdı

Belçika saldırı sonrası İsrail büyükelçisini çağırdı

Belçika bugün, Gazze'deki Belçika Kalkınma Ajansı Binasının bombalanmasının ardından İsrail Büyükelçisini çağırdı. Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib yaptığı açıklamada, "Sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insani hukuk ilkelerini ihlal ediyor. Tüm taraflar buna uymalı" dedi.

Belçika bugün, Gazze'deki Belçika Kalkınma Ajansı Binasının bombalanmasının ardından İsrail Büyükelçisini çağırdı.

Reuters'ta yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib yaptığı açıklamada, "Sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insani hukuk ilkelerini ihlal ediyor. Tüm taraflar buna uymalı" dedi.

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanlığı herhangi bir sivil kaybının farkında olmadığını ve Handicap International ile paylaşılan binanın bombalama sırasında boş olması gerektiğini söyledi. Bir bakanlık, İsrail büyükelçisinin soruşturma sözü verdiğini söyledi.

Dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, "Belçika, AB ve Üye Devletleri tarafından finanse edilen projelerin hasarlı altyapısı için tazminat konusunu bir sonraki Avrupa istişaresinin gündemine geri koyacak" dedi.

Binanın ne zaman bombalandığı henüz bilinmiyor. Sözcü, Belçika'nın olayı dün akşam öğrendiğini ve olayın Çarşamba günü gerçekleştiğinden şüphelendiğini söyledi.

Dışişleri bakanlığı, Gazze'de kalıcı insani ateşkes, barış sürecinin yeniden başlaması ve "bu çatışmadan çıkmanın tek yolu" olan iki devletli çözüme yol açabilecek siyasi müzakereler çağrısını yineledi.

Öte yandan Belçika daha önce İsrail'in çatışmayı ele alış biçimini eleştirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN