Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta önemli diplomatik temaslarda bulunarak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ikili ilişkileri ele aldı. Fidan, ayrıca Afrika'nın jeopolitik dinamikleri üzerine görüşmek üzere Etiyopya ve Somali dışişleri bakanlarıyla da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la görüştü.

Bakanlık, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin fotoğrafları paylaştı.

79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'ta bulunan Fidan'ın ABD'li mevkidaşıyla görüşmesiyle ilgili detay paylaşılmadı.

BAKAN FİDAN'DAN ABD'DE DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Fidan, Etiyopya ve Somalili mevkidaşlarıyla görüştü

Bakanlığın X hesabından yapılan paylaşımda, Fidan'ın, Etiyopyalı mevkidaşı Selassie ve Somalili mevkidaşı Fiqi ile New York'taki Türkevi'nde ayrı ayrı görüştüğü belirtildi.

Paylaşımda, Bakanlığın, iki ülke arasındaki gerilime Ankara Süreci temelinde dengeli, uygulanabilir ve karşılıklı fayda sağlayacak çözüm arayışının sürdüğü kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN