Çin'i Sincan'da insan hakları ihlali yapmakla suçlayan ABD, bazı ürünlerin ithalatını durdurdu

Çin'i Sincan'da insan hakları ihlali yapmakla suçlayan ABD, bazı ürünlerin ithalatını durdurdu

ABD, Çin'i Sincan'da yaşayan Müslüman Uygur Türklerini zorla çalıştırmakla ve insan hakları ihlâlleri yapmakla suçladı. Buna tepki olarak da Çin'den gelen bazı ithal ürünlere kısıtlama getirdi.

Çin'in "ülke güvenliğini tehdit ettikleri" gerekçesiyle bir milyondan fazla Uygurluyu gözaltına aldığı ve kamplara gönderdiği tahmin ediliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; ABD de bu kamplarda gözaltına alınanların zorla çalıştırıldığını söylüyor. Bu gerekçeyle getirilen ithalat kısıtlaması da, tekstil ve pamuklu ürünlerle birlikte bilgisayar parçalarını kapsıyor.

İç Güvenlik Bakanlığı görevine vekaleten bakan Kenneth Cuccinelli, "Bu olağandışı insan hakları ihlâlleri, olağanüstü bir karşılık vermeyi gerektiriyor. Bu bir modern zaman köleliği" dedi.

Çin'in Uygurlara uyguladığı politikaya yönelik eleştirilerini son dönemde daha yüksek sesle dle getiren Trump yönetimi, Çin'e bu konuda baskı uygulamak başka bazı adımlar da atmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN