California Valisi'nden 'yangın' isyanı: Gerçek, olağanüstü ve kahrolası!

California Valisi'nden 'yangın' isyanı: Gerçek, olağanüstü ve kahrolası!

California Valisi Gavin Newsom, eyalette devam eden yangınlara bu sözlerle isyan etti: İklim değişikliği etrafında dönen tartışma sona ermiştir. Bu kahrolası olağanüstü bir iklim durumu. Gerçek ve yaşanıyor. California eyaletine gelin ve bunu kendiniz gözlemleyin.

ABD'de California Valisi Gavin Newsom, eyalette devam eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

BBC'nin haberine göre, Oroville yakınında çıkan yangının verdiği zararı yerinde tespit etmek için bölgede incelemelerde bulunan Demokrat Vali Newsom "İklim değişikliği etrafında dönen tartışma sona ermiştir. Bu kahrolası olağanüstü bir iklim durumu. Gerçek ve yaşanıyor. California eyaletine gelin ve bunu kendiniz gözlemleyin" dedi.

26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin batı yakasındaki California, Oregon ve Washington eyaletlerinde son bir ayda en az 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangınları etkisini sürdürüyor.

Yangınların ilk başladığı eyalet olan California'da 15 Ağustos'tan bu yana düşen 13 binden fazla yıldırım, 900'den fazla yangına neden olmuş, 64 binden fazla kişi tahliye edilmiş, 12 bin 500 kilometrekareden fazla ormanlık alan kül olmuştu.

TRUMP: BÜYÜK AFET

ABD Başkanı Donald Trump, California'daki yangınları 'büyük afet' ilan ederek federal yardıma onay vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN