Steve Jobs ile birlikte Apple'ı Apple yapan kişilerin başında gelen Steve Wozniak'tan şirketin özellikle son aylarda en çok önem verdiği model olan iPhone X ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.
Teknoloji devi Apple’ın son amiral gemisi olan iPhone X hakkında, firmanın kurucu ortağı Steve Wozniak şikayetlerini katıldığı bir konferansta dile getirdi.
Telefonun güç ve ses kontrolü gibi fiziksel düğmelerinden şikayetçi olan Wozniak, cihazın oldukça karmaşık olduğunu dile getirdi.
Geçtiğimiz ayşarda Bloomberg’e konuşan Wozniak, Apple’ın halefini açıklamıştı. Wozniak, Tesla'yı işaret etmişti.
Tesla'nın şu anda en doğru yolda ilerleyen şirket olduğunu belirten Wozniak, şirketin bir sonraki devrimsel ürünü piyasaya süren firma olacağını iddia etmişti.
Elektrikli araçları ile otomotiv dünyasında sessiz bir devrim başlatan Tesla'nın bir süredir teknoloji dünyasının merceğinde.
Tesla'nın sembolünün anlamı uzun süredir devam eden bir tartışmanın konusuydu.
Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk, pek çok kişinin merak ettiği sorunun cevabını geçtiğimiz aylarda vermişti.
Musk'a göre logo, motorun rotor çıkıntılı kutuplarından birini işaret ediyor.
'T' harfini çerçeveleyen ikinci kısım ise, dalgalı akımlı elektrik motorlarında devinmeyen parçayı sembolize ediyor.
Peki diğer teknoloji devlerinin logolarındaki gizli anlamları biliyor musunuz?
LG: Markanın logosu tam 3 farklı anlam taşıyor: LG harfleri, gülen yüz ve açma/kapama tuşu gibi görünen bir sembol. Ve bu elementler bir Pac Man logosu olarak da tekrar düzenlenebiliyor.
Flight Finder: Burada basit ama zekice bir beyaz alan kullanımı var. Sırt sırta veren iki tane F harfi havayolu şirketinin, uçak logosunu oluşturuyor.
Dell: Logodaki yan yatmış E, logoyu oluşturan Michael Dell’in hayalinde dönüştürmek istediği dünyayı temsil ediyor. Bazıları da logonun bir floppy diski taklit ettiğini söylüyor.
Sony Vaio: Marka, orijinal Vaio logosunu V ve A harfleriyle analog bir dalga şekli olarak, I ve O harflerini ise binlik kod olarak temsil etti.
Amazon: Logonun sarı okunun bir gülümsemeyi içerdiğini fark ediliyor ama aynı zamanda A’dan Z’ye noktalarını da işaret ettiğini fark ettiniz mi?
Facebook Places: Facebook’un şu an ölmüş durumda bulunan yer bildirimi uygulaması, Foursquare’e olan yanıtıydı. Kırmızı okun 4 numarasının üzerinde durduğuna dikkat edin, planlanmış hedefin bir göstergesi.
Skitch: Bu logo bir okun üzerindeki kuş tüylerini andırıyor ama aslında onlar S harfinin yansımaları.
Cisco: Bu logo, Golden Gate köprüsünün form olarak alındığı dijital bir sinyali simgeliyor.
Nintendo Gamecube: Sadece bir küpün içinde bir küp değil, aynı zamanda bir G’de C’yi çevreliyor.
Quip: Belgesel hazırlamaya yarayan Quip’in logosu aşikar bir şekilde Q ama aynı zamanda bir parça kağıda da yazmakta olan bir kalem şeklinde.
Microsoft Xna: Oyunları geliştirmeye yarayan bu aletin logosu, Xna’nın mors koduyla yazılmış halini içeriyor.
Picasa: Google ın Picasa’sı resimleriniz için oyun konsepti olan bir uygulama. Casa İspanyolca’da ev demek ve logoda renkli kamera kadrajının içinde bir ev figürü yer alıyor.
Sun Microsystems: Sun Microsystems, 2010’da Oracle tarafından alındı ve basit logosu aldatıcı bir şekilde zekiceydi. Sadece U şeklinde olan bir öbek S’nin Sun olarak yazılmasıyla oluşmuş.
Claimair: Bu logo belli ki kağıt bir uçak. Ama görsel bir kelime oyunu da var. Siz havayoluna bir şikayet getirdiğinizde şirket size kağıt işinde yardım ediyor. Rdio:
Markanın logosu D ve O harflerinde iki yaygın müzikal nota sembolü olan tam nota ve dörtlüğü içeriyor.