Yüksel Büküşoğlu kimdir? Eklem problemlerinde geliştirdiği tedavi yöntemleriyle tanınan kök hücre doktoru Yüksel Büküşoğlu'nun geliştirdiği SVF tedavisi nasıl yapılır? Bu tedavi kimlere yapılır? Yan etkileri var mıdır? Haberimizde Yüksel Büküşoğlu'nun hayatı ve kök hücre - SVF tedavisi hakkında merak edilen ayrıntıları bulabilir tedavi hakkında en doğru bilgileri edinebilirsiniz.
Yüksel Büküşoğlu Zahide Yetiş'le programında Show TV ekranlarına çıkmasından sonra merak edilip araştırılmaya başlandı. Dr. Yüksel Büküşoğlu özellikle kök hücre (SVF tedavisi) tedavisinde otorite kabul edilen bir isim. Programdan sonra SVF tedavisi ve eklem hastalıkları Google'da trend oldu. Yüksel Büküşoğlu'da SVF tedavisinde ve kök hücrede en güvenilen isimlerden birisi.
YÜKSEL BÜKÜŞOĞLU KİMDİR?
Yüksel Büküşoğlu özellikle kök hücre tedavisinde (SVF tedavisi) adından söz ettirmiştir.
KÖK HÜCRE TEDAVİSİ - SVF NEDİR?
Diz, kalça gibi eklemlerde bulunan kıkırdak doku yaşa bağlı olarak yıpranır. Ayrıca eklem içi sıvı da zamanla azalır. Bunun sonucunda da osteoartrit yani eklem kireçlenmesi oluşur. Oldukça sıkıntılı şikayetlere neden olan bu hastalığın çözümü için modern tıp yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama hastanın kendi yağ dokusundan elde edilen kök hücre ile sorunun ortadan kaldırılmasıdır.
Bu yöntemin en büyük avantajı, kullanılan doku hastanın kendisinden alındığı için alerjik reaksiyon, doku reddi, enfeksiyon gibi riskler taşımamasıdır.
Kök hücre kendini yenileme özelliğine sahiptir ve dokuları oluşturan ana hücredir. Yetişkinlerde hücre onarımı kök hücre ile sağlanır. Kök hücre tedavisi, ilerlemiş yaşlarda eklem sorunu yaşayan kişiler için umut verici sonuçlar ortaya koyar. Bu tedavi sonrası hastanın eklem şikayetlerinde iyileşme sağlanır.
KÖK HÜCRE - SVF TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Yapılan bilimsel çalışmalar, göbek çevresindeki cilt altı yağ dokusunda kemik iliğinden daha fazla ve verimli kök hücrelerin olduğunu ortaya koymuştur. Tedaviye başlangıç aşamasında hastanın karın, bel veya kalça bölgesinden lipoaspirasyon yöntemi ile bir su bardağı kadar yağ dokusu alınır. Bu işlem lokal anestezi altında yapılır ve alınan yağ miktarı estetik açıdan sorun teşkil edecek miktarın çok altındadır.
Alınan yağ, laboratuarda özel işleme tabi tutulur ve stromal vasküler fraksiyon adı verilen kök hücre açısından zengin sıvı elde edilir. Bu sıvı doktor tarafından tedavi edilmek istenen bölgeye uygulanır. İşlemin en önemli özelliği dokunun alındıktan sonra bekletilmeden ayrıştırılması ve elde edilen sıvının acilen hastaya uygulanması gerekliliğidir. İlk 2-3 hafta içerisinde ağrılar bir nebze olsun hafifler, 2-3 ay içerisinde de tam iyileşme sağlanır. Bazı durumlarda 6-12 ay içerisinde ikinci bir uygulama gerekebilir. İkinci uygulama yapılıp yapılmayacağı hakkında, işlemi yapan doktor gerekli kararı verecektir.
Kök hücre tedavisinin iyileştirici ve onarıcı etkisi kanıtlanmıştır. Eklem içine uygulanan Kök Hücre SVF Tedavisi hastalığın ilerleyişini durdurup tedavi eder, kıkırdak ve bağ dokuyu iyileştirir. Tedavi sonrası eklemlerde oluşan ağrı sorunu ve yürüme sıkıntısı ortadan kalkar. Bu da hastanın yaşam kalitesini doğrudan yükseltir. Kök hücre tedavisi eklem rahatsızlıkları kadar diz ağrıları, menisküs, spor yaralanmaları, bağ yırtılması, tendon hasarı gibi durumlarda da kullanılır.
KENDİ YAĞINIZLA KÖK HÜCRE TEDAVİSİ
Doktor Yüksel Büküşoğlu modern tıbbın en büyük yeniliklerinden biri olarak adlandırılan kendi yağlarınızdan elde edilen kök hücreler ile kireçlenme ve eklem tedavisinde adından söz ettirmişti.
Dr. Yüksel Büküşoğlu, kök hücrenin kullanım alanları hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
Eklemlerimizde yaşlanma etkisi olan harabiyeti gidermek, onarmak ve yaşlanmayı geciktirmek için modern tıp alanındaki en yeni uygulamalardan biri kendi kök hücrelerimizle yapılan tedavilerdir.
Eklem kireçlenmesi; diz, kalça gibi eklemlerdeki kıkırdak dokusunun yaş ile birlikte büyük ölçüde yıpranması veya harap olması, ayrıca eklemleri kayganlaştıran eklem içi sıvısının azalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Genellikle yaşlanmayla birlikte olan eklem kireçlenmesi özellikle 55 yaş üzerindeki kişilerde ve en çok diz ve kalça eklemlerinde görülmektedir.
Kök hücre en basit anlatımıyla kıkırdak, bağ dokusu, kas, cilt vb gibi özelleşmiş başka hücrelere farklılaşabilen, yenileştirici, onarıcı, gençleştirici hücrelerdir. Kendini yenileme yeteneğine sahip olan, bütün doku ve organları oluşturan ana hücre türleridir. Yetişkinlerdeki hücre ve dokuların yenilenmesi ve onarımı kök hücrelerle sağlanır. Kök hücre ile yaşlanma süreci geriye çevirme yöntemlerinin amacı, zenginleştirilmiş kök hücrelerin yıpranmış dokuya enjekte edilerek o dokudaki yenileşme, gençleşme ve onarımın sağlanmasıdır.
Eklem kıkırdağında harabiyeti gidermek, iyileştirmek, tedavi etmek üzere geliştirilen en son tedavi ise eklem içerisine yağ dokusundan elde edilen, kök hücreden zengin SVF (Stromal Vasküler Fraksiyon) sıvı injeksiyonu tedavisidir. Kök hücre SVF tedavisi çok yüksek sayıda ve canlı kök hücreler ile rejenatif (yenileştirici) onarıcı hücreler içerir.