YÖK Atlas nedir? 2018 YÖK Atlas ile üniversite tercihi | YKS tercih robotu ile tercih yapma

YÖK Atlas nedir? sorusu üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2018 üniversite tercihlerini YÖK Atlas ile yapmak mümkün. Peki YKS tercih robotu ile tercih nasıl yapılır? İşte YÖK Atlas ve tercih robotu hakkında merak edilen detaylar...

YÖK Atlas nedir? sorusu 7 ve 14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin gündeminde.  2018 üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler için oluşturulan YÖK Atlas ile üniversite tercihi yapmak artık daha kolay.  YKS tercih robotu hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Üniversiteye giriş sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların en büyük yardımcısı YÖK Atlas tercih robotu oldu.7 Ağustos'ta başlayacak olan tercihlere kadar başarı sıralaması, puan gibi kriterleri göz önüne alarak tercih yapacak olan adayların işini bir hayli kolaylaştıran YÖK Atlas ile üniversite tercihleri nasıl yapılır?  En doğru tercihi yapmak için hangi kriterleri göz önüne almalı? İşte YKS tercih robotu YÖK Atlas hakkındaki tüm detaylar...

YÖK LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün uygulaması Atlas tercih robotu ile üniversite tercihleri daha kolay. 31 Temmuz günü yayınlanan YKS sonuçlarından sonra öğrenci adayları YÖK Atlas tercih robotunu araştırmaya başladı.  Atlas tercih robotu öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

YÖK Atlas tercih motoru aracılığı ile son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YEKTA SARAÇ YÖK ATLAS'I BÖYLE ANLATMIŞTI

Yekta Saraç YÖK uygulaması olan Atlas tercih robotunu kamuoyuna açıklarken öğrenci adaylarının isini kolaylaştıracağını belirtmişti. 

Yekta Saraç programı tanıtırken "Atlas adaylarımız için nitelikli bir rehber hoca görevi üstlenecek. Bu programa ulaşmak cep telefonuyla bağlanabilecek kadar kolay. Adayların girmek istedikleri programlarla ilgili sunulan bilgiler şimdiye kadar adaylar için rehberlik yapanların ulaşamadığı bilgiler. Her bir öğrenci alan programın, bir anlamda kimlik bilgileri verilmekte. On bini aşkın programın her birisi için 500 bin yerleşen verisi derlenerek girildi" diye konuşmuştu. 

YÖK SANAL TERCİH REHBERİ 3 MODÜLDEN OLUŞUYOR

Yükseköğretim Program Atlası, YÖK Lisans Atlası, YÖK Önlisans Atlası, YGS-LYS Net Sihirbazı olmak üzere üç modülden meydana geliyor. YÖK Lisans Atlası modülü,  merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan devlet ve vakıf üniversitelerindeki 9 bin 556 lisans programını ve yerleşen 471 bin 771 adayın verisini, YÖK Önlisans Atlası modülü ise devlet ile vakıf üniversitelerindeki 10 bin 434 önlisans programı ve 499 bin 440 yerleşen verisini kapsıyor. Modüllerde, kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen sayıları, yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, geldikleri coğrafi bölgeler, geldikleri iller, öğrenim durumları, mezuniyet yılları, mezun oldukları lise alanları, lise grupları ya da tipleri, liseler, okul birincileri, taban puan ve başarı sırası istatistikleri, yerleşen son kişinin profili, YGS veya LYS netleri, YGS puanları, YGS başarı sıraları, ülke genelinde tercih edilme istatistikleri, yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri, üniversite türleri, üniversiteler ile programlara göre tercih eğilimleri ve yerleşme koşulları bulunuyor. Yükseköğretim süreç ve çıktıları kapsamında da öğretim üyesi sayısı ve unvan/uyruk dağılımı, kayıtlı öğrenci sayısı, kayıtlı yabancı öğrenci sayısı, programdan mezun öğrenci sayısı, değişim programları ile giden veya gelen öğrenci sayısı, yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısına ilişkin göstergeler yer alıyor. "yokatlas.yok.gov.tr" adresine giren kullanıcılar, üniversite ve program seçtikten sonra o programla ilgili bilgilere kolaylıkla erişebilecek.

YÖK’ün yükseköğretim gören öğrenciler dışında, liseden yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrencilere yönelik ilk uygulaması olma niteliği taşıyan sistem, "yokatlas.yok.gov.tr" internet adresinde hizmet veriyor.

Yüzde yüz mobil uyumlu bir şekilde geliştirilen YÖK Program Atlası'na kullanıcılar internete bağlı bilgisayarlarından, tablet ya da cep telefonlarından ücretsiz bağlanabiliyor.

Sistemle, YÖKSİS ve ÖSYS verileri, kolay erişilebilir ve anlaşılır bir formatta kullanıcılara sunuluyor.

YÖK ATLAS İLE NELERİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

YÖK Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün nelerini göreceksiniz?

Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları

Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı

Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler

Yerleşenlerin geldikleri iller

Yerleşenlerin öğrenim durumu

Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları

Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları

Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri

Yerleşenlerin mezun oldukları liseler

Yerleşen okul birincileri

Taban puan ve başarı sırası istatistikleri

Yerleşen son kişinin profili

Yerleşenlerin YGS/LYS net ortalamaları

Yerleşenlerin YGS puanları

Yerleşenlerin YGS başarı sıraları

Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri

Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri

Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri

Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler

Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller

Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar

Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)

Yerleşme koşulları

bilgilerine kolayca erişebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih kılavuzu 2019 | Tercih robotu
ÖSYM Tercih kılavuzu 2018 güncellendi | YKS Üniversite tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?
YÖK Atlas üniversite tercih sihirbazı 2018 | YKS tercihleri nasıl yapılacak?

Güncel Haberleri