YKS zor muydu kolay mıydı? 2019 YKS yorumları

2019 YKS soruları nasıldı? 14 ve 15 Haziran'da yapılan YKS zor mu kolay mıydı? Yüzbinlerce öğrencinin ter döktüğü üniversiteye geçişte önemli bir sınav olan YKS sınav yorumları ve YKS soruları karar.com'da

2019 YKS yorumlarını ve öğrencilerin merak ettiği YKS zor muydu kolay mıydı? sorusunun yanıtını haber detayda bulabilirsiniz. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavı 14-15 Haziran yapıldı. Şimdi öğrencilerin gündeminde YKS soruları nasıldı? sorusu var. Üniversite hayali ile sınava giren öğrenciler kendilerini diğer öğrenciler ile ölçmek için sınav zor muydu kolay mıydı merak ediyor ve sorguluyor. İşte YKS sınavı yorumlarıYKS soruları ve detayları...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzelenen 2019 YKS soruları nasıldı? Yüzbinlerce öğrencinin girdiği YKS ve TYT sınav yorumları büyük merak konusu oldu.  Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve YKS soruları hakkındaki her şey...

YKS üniversiteye geçiş sınavı 14 ve 15 Haziran'da yapıldı. Üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemi YKS başvuruları 1-21 Mart tarihleri arasında alındı. YKS 14 ve 15 Haziran'da yapıldı.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 2019 Fizik, Kimya ve biyoloji sorular nasıldı zor mu kolay mıydı? 2019 YKS Türkçe soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? Yükseköğretim Kurumları Sınavı Din Kültürü soruları nasıldı?  YKS Tarih soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? Yükseköğretim Kurumları Sınavı Matematik soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? 2019 YKS Coğrafya soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? İşte YKS soruları nasıldı sorusunun yanıtı...

TÜRKÇE DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Sınavda Türkçe soruları beklenen tarzdaydı. Her zaman olduğu gibi anlam soruları yine ağırlıktaydı. Soru kalıpları standarttı. Soruların zorluk derecesi genel olarak orta düzeyde olmakla birlikte çeldirici seçeneklerin yoğunlukta olduğu birkaç sorunun da yönetildiğini gördük. Dil bilgisi soruları kısmen de olsa zorlaştırılmıştı. Sorular, ÖSYM'nin konu dağılım kriterlerine ve müfredata uygun bir şekilde hazırlanmıştı.
TANER SÜMER
Türkçe Bölüm Başkanı

MATEMATİK DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Soruların neredeyse tamamı hikâyeleştirilmiş, yeni nesil sorulardan oluşmaktaydı. Soruların yorumlanması ve çözümü öğrenci acısından çok zaman alıcı olduğundan öğrencilerin zorlandığı ve süre sıkıntısı çektiği bir test olduğunu düşünüyoruz. Sorular 65 - 70 dakikada cevaplandırılabilecek nitelikteydi. Zaman alıcı sorulardı. Her şeye rağmen zayıf öğrencilerin yapabileceği 5-6 soru bulunmaktaydı. Bu yıl TYT de yine Matematik testinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bir soruda da sıkıntı olabileceğini düşünüyoruz. Sorular MEB müfredatına ve kazanımlara uygundu.
METİN DARIDERELİ
Matematik Bölüm Başkanı

FİZİK DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Bu yılki fizik soruları genel olarak geçen yıllara benzer nitelikteydi. Sorular genel itibariyle kolaydı. Optik konusunda seçici bir soru bulunuyordu. Sorular son 4-5 yıldan beri yöneltilen yeni nesil soru tarzındaydı. MEB kazanımlarına uygundu, bilgi ve muhakeme ağırlıktaydı. Sorular beklendiği gibi 9 ve 10.sınıf müfredatını kapsıyordu.
MUSTAFA ÇAVUŞ
Fizik Bölüm Başkanı

KİMYA DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Kimya soruları müfredat ve kazanımlara uygun olup, soru stili önceki yıllarda sorulan sorular gibiydi. Sorular bilgi ve yoruma dayalıydı. Düzenli çalışan bir öğrencinin rahatlıkla cevaplayabileceği gibiydi. Son yılların en kolay sorulan kimya sorularının olduğu bir sınav yaşadık.
ÖZLEM ERGÜN
Kimya Bölüm Başkan

BİYOLOJİ DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Sınavda soru sayıları itibariyle bir farklılık olmamış, 6 soru sorulmuş. Sorular müfredat ve kazanım dağılımına uygun olarak hazırlanmıştı. Geçmiş yıllardaki sınav sorularına benzeyenler (konu kazanımı veya tarz bakımından) olabildiği gibi farklı olanlar da vardı.
Sorular kolay ve orta seviyede olmasına rağmen seçeneklerdeki çeldiriciler güçlüydü.
Hatalı veya tartışmaya açık bir soru görmedik.
HÜLYA KUDDE ÇAVUŞ
Biyoloji Bölüm Başkanı

TARİH DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Tarih soruları aday beklentilerine uygundu. Sorular genelde kolay, anlaşılır ve orta seviyedeydi. Müfredata uygundu. ÖSYM’nin önceki yıllardaki soruları ile uyumluydu. Sorular net ve açık bir şekilde sorulmuştu. Düzenli hazırlık yapan adayların zorlanmayacağı bir testti.
ÖZLEM ERDOĞAN
Tarih Bölüm Başkanı

COĞRAFYA DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Coğrafya sorularının genel olarak basit, anlaşılır ve beklentilerimiz doğrultusunda adaylara yöneltildiğini ve adayı zorlayabilecek herhangi bir soruyla karşılaşmadığımızı söyleyebiliriz. Nüfus ve doğal afetlerle ilgili soruların çıktığını gözlemledik.
Coğrafyanın alt bilim dallarıyla ilgili kavram haritasına yer verilmişti. Dünya haritası üzerinde iklim – bitki örtüsünü sorgulayan sorunun bilgiye dayalı olduğunu söyleyebiliriz.
Soruların müfredata uygun ve geçmiş yıllardaki ÖSYM sorularına benzer sorular olduğunu gözlemledik. Tartışmaya açık ve belirsizlik içeren sorulara rastlamadık.
MEHMET ŞİRİN BULUT
Coğrafya Bölüm Başkanı

FELSEFE DERSİNİN TYT SORULARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
Felsefi yoğunluğu olan paragraf sorularının; iki filozofu sentezleyen bir yorum ve kavramsal düzeyde bir felsefe sorusunun, ayrıca bir filozofun felsefi öğretisiyle ilgili bir sorunun yer aldığını, din kültüründen muaf olan öğrencilere ise kavramsal düzeyde sorular yöneltildiğini gördük.

Müfredat dışı bir soruya rastlamadık. Geçmiş yıllara göre felsefe sorularının yorum ağırlıklı, orta düzeyde zorluk derecesine sahip sorular olduğunu gördük. Tartışmaya açık bilimsel açıdan hatalı bir sorunun yer almadığını gözlemledik.
MESUT ERDEMİR
Felsefe Bölüm Başkanı

ADAYLARDAN YKS YORUMLARI

Bu yıl ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. İlk kez uygulanan sınavda soruların nasıl olacağı mereka ediliyordu. Marmara Üniversitesi’nde sınava giren adaylar, sorular uzun olduğu için sürenin yetmediğini söylediler. Türkçe ve matematik testlerinin de zor olduğunu belirttiler.

YKS'DE SORULAR UZUNDU

Merve Bakışlı: Sorular bence kolaydı. Ancak matematiğe süre yetmedi. Bir de iki şık arasında kaldım hep.

Kutay Erol: Sorular kolay ama uzundu. Yetiştirmekte zorlandım. Geometri soruları uzun geldi.

Tuana Çakır: En çok matematik ve coğrafyada zorlandım. Fende ise kimya soruları zordu. İçeri girerken kimlik kontrolü sırasında görevliler, “saçını mı kestin, kilo mu verdin” diye sordular. Sonra inceleyip içeri aldılar.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Matematik, Türkçe sorularının sayı eklenmiş haliydi

Farkettiğime göre zaten herkes süreden yakınıyor

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Sınavın sona ermesiyle sınav merkezlerinden çıkan adaylardan bazılarının gergin oldukları gözlendi. Sınavdan çıkan bir aday, "Matematiği zaten hiç yapamadım. Türkçe'yi fulledim diye düşünüyorum" derken, bir başka aday ise sınavın genel anlamda iyi olduğunu belirterek, "Türkçe biraz zordu. Elektrik mühendisliği istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Çok heyecanlı bir şekilde sınava girdiğini belirten bir üniversite adayı, "Beklediğim kadar zor değildi aslında. Halkla ilişkiler istiyorum" dedi.
 
Sınavının iyi geçtiğini belirten bir aday da, "Bana göre sınav iyi geçti. Şimdi yarını dört gözle bekliyorum. İki tane sınava gireceğiz yine. Sosyal bilimlerden biraz zorlandım, matematik güzel geçti. Fazla zorlanmadım" şeklinde konuştu.

SINAV KOLAYMIYDI ZOR MUYDU? 

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Umut: Bugünden sonra gün saymaya başlıyoruz bir sonraki tyt ye ben giriyorum hedef nişantaşı %12 burs amin

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

 

YKS SONUÇLARI NASIL NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2 YIL GEÇERLİLİK UYGULAMASI NASIL İŞLEYECEK?

Yeni sınav sistemiyle üniversite hazırlık süreçlerine gelen en büyük değişikliklerden biri herhangi bir yılda aldığınız puanın bir sonraki sene de geçerli olması. Adaylar TYT'den 200 ve üzeri puan alabilirlerse bu puanı tercih  yapmadıkları takdirde isteğe bağlı olarak bir sonraki yıl da kullanabilecekler. Burada altı çizilmesi gereken nokta, bu uygulamanın bir zorunluluk değil, bir tercih olarak tasarlanmıış olmasıdır. 

Örneğin; 2019 yılındaki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren bir aday ilk aşamada 200 puan alırsa, 2019'da ilk oturuma yeniden girmeden sadece 2. oturum sınavlarına katılabilecek. Aday iki yılda istediği puanlardan birini kullanabilecek. Yani adayın 2019 yılındaki puanı, 2019 yılında aldığınız sonuçtan daha iyiyse tercih yaparken bir önceki yılın ilk oturum puanını kullanabilecek.

PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Yeni sınav sistemi, YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı, ÖSYM, YÖK, üniversiteye giriş sınavı
Yeni sistemle adayların yerleştirme puanları hesaplanırken ilk oturumun dolayısıyla Türkçe ve Temel Matematiğin önemi artıyor. Lisans yerleştirmelerinde kullanılacak bütün puan türlerinde ilk oturumun ağırlığı yüzde 40 olacak. Diğer yüzde 60 ise adayın tercih yapacağı bölüme göre değişiklik gösterecek.

Sözel bölümler için puan hesaplaması TYT'nin yüzde 40'ı Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya ve Sosyal Bilimler testlerinin yüzde 60'ı;

Eşit Ağırlık bölümleri için TYT'nin yüzde 40'ı Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya ve Matematik testlerinin yüzde 60'ı;
Sayısal bölümler için TYT'nin yüzde 40'ı; Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin yüzde 60'ı;

Yabancı dil bölümleri için TYT'nin yüzde 40'ı; Yabancı dil sınavının ise yüzde 60'ı baz alınacak.

ADAYLAR NASIL TERCİH YAPABİLECEK?

YGS-LYS sistemiyle adaylara 18 farklı puan türü hesaplaması getirilmişti. YÖK bu sistemi ilk açıkladığında puan türlerinin farklılığını lisans bölümlerinin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini ifade ederek 18 farklı puan türünü savunmuştu. YKS sisteminde ise puan türleri 5'e düşürülüyor. Yani MF-1/2/3 gibi puanlamalar yerini MF (adı Sayısal puanı da olabilir) puanına bırakacak. Aynısı Sözel ve Eşit Ağırlık bölümleri için de geçerli.

İŞTE YKS'YE GİREN ÖĞRENCİLERİN YKS TYT SINAVI YORUMLARI

sorular o kadar uzun ve o kadar saçmaydı ki soruyu cevaplamaya geldiğimde soruyu unuttum #yks

Türkceyi 40dakikanin altinda bitirene adminlik #yks19

Hayırlısıyla bu YKS sınavında da kendimi denemiş oldum

YKS'de aşklı soruda aman efendime söyliyim sınav kağıdına bir kalp çizmeler bir düşüncelere dalmalar

Eşit ağırlıkçıyım Türkçe çözemedim Fenden 15 soru yaptım bu sistemi kestirmek zor #yks2019 #yks

Her soruda mı şık arasında kalınır #yks2019tayfa #yks2019 #yks

Arkadaşlar ÖSYM daha büyükmüş. #yks2019 #yks19 #yks

Felsefeci olduğum hâlde din kültürü sorularını yasal zorunluluktan dolayı çözdüm ne anladım bu işten #yks

Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) öğrenciler ter dökerken, aileleri de okulların önünde dua ederek bekledi. Sınavın hemen ardından öğrencilerin yorumları üzerine Mektebim Okulları Bölüm Başkanları genel değerlendirmelerde bulundu.

YKS 2019 TYT DEĞERLENDİRMELERİ

Türkçe Yorumları

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan TYT sınavında Türkçe soruları konusunda öğrencilerden gelen dönütler, sınavın geçen yıla göre zor ve vakit alıcı nitelikte olduğu yönündedir. Türkçe soruları önceki yıllardaki gibi okuduğunu anlama ve yorumlama ağırlıklıdır. Soru dağılımında da geçen yılki anlam ve dilbilgisi dağılımının aynı olduğu gözlemlenmiştir. Temel bilgileri kullanmaya dayalı dil bilgisi, ses, yazım ve noktalama soruları da geçen yıllardaki oranda çıkmıştır. Öğrenciler paragraf sorularının uzun, çeldiricilerinin güçlü nitelikte olduğunu belirtmiştir. Sınav MEB kazanımlarına uygun bir sınav olmuştur. Okulumuzdaki müfredat, ders içerik ve hazırlanan sınavlarla örtüşen bir sınav olmuştur. Paragraf sorularının öğrencileri zorlaması, düzenli kitap okumanın önemini bir kez daha göz önüne sermektedir.

Tarih Yorumları

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan TYT Sınavı Tarih branşına ait soruların müfredata uygun olarak hazırlandığını görmekteyiz. İyi bir hazırlık süreci geçiren öğrencilerin zorlanmayacağını, düzenli çalışan her öğrencinin yapabileceği orta düzeyde zorluğu olan bilgi içerikli sorular olduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda konu bazında soruları incelediğimizde; Kavimler Göç’ünün sonuçları, Gazneli Devleti Hükümdarı Mahmut’un Sultan unvanı almasının İslam dünyasındaki etkisi, Dîvân-ı Hümâyun’un özellikleri, I. TBMM’nin özellikleri ve Atatürk ilkelerinden Milliyetçilik ile ilgili birer soru gelmiştir. Soru içerisinde birden çok konu hakkında bilgi ölçülmeye çalışılarak kazanım yelpazesinin geniş tutulmadığı, temel kavram bilgisine ve yorumlama gücüne pek yer verilmediği gözlenmiştir. Sürpriz bir soruyla karşılaşılmamıştır. Akademik açıdan tartışmasız sorulardır.

Coğrafya Yorumları

Müfredata uygun, orta ve kolay düzeyde yapılabilir sorular oluşan bir sınav. Geçmiş yıllardaki sınavlara paralel sorular sorulmuş.

Felsefe Yorumları

Müfredata uygun, orta ve kolay düzeyde Bir önceki sınava benzer. Geçmiş yıllardaki sınavlara paralel sorular sorulmuş. Öğrenciler rahatlıkla cevaplamışlardır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yorumları

ÖSYM’nin uyguladığı sınavların en kapsamlı ve en yüksek katılıma sahip olan 2019 TYT sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları MEB müfredatı ve bu sene ilk kez yayınlanan kazanım listesine uygundur, konu dağılımı homojendir. Mektebim Yayınları deneme sınavlarında sorulan sorular ile uyumludur. 2019 TYT sınavındaki sorular orta düzeyde ve bilgi+yorum şeklinde sorulardır. Ahlak, Hz. Muhammed’in tevazuu konularından yorum yapabilme gücüne dayalı sorular bulunmaktadır. Allah’ın sıfatları, peygamberlerin özellikleri ve zekât ile ilgili sorular bilgiyi ölçme düzeyinde sorulmuştur. TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünde dikkat çeken, MEB’in kazanım listesine göre 2017-2018 müfredatından 10. Sınıf öğrenme alanı olan zekât konusundan sorulan sorudur. Genel olarak sorular temel bilgileri kapsamaktadır.

Matematik Yorumları

15.06.2019 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) Temel Matematik Testinde yer alan sorular ile ilgili sınava giren öğrencilerimizden aldığımız değerlendirmelere göre, MEB müfredatına uygun olduğu, bilgi ölçmekten ziyade bilgiyi kullanarak yorum ve analiz becerilerini ölçen, uzun paragraflı, okuma becerisi, problem çözme becerisine yönelik sorulara ve 9.10.sınıf konularına ağırlıklı olarak yer verildiği ifade edilmektedir. Testte yer alan Tek-Çift Sayılar ile ilgili bir sorunun yanlış olduğu düşüncesinde olan öğrencilerin bulunduğu öğrenilmiştir. Sorular yayınlandıktan sonra bu durum netleşmiş olacaktır.

Önceki yıllara göre, Temel Matematik Testinde yer alan soruların daha fazla zaman alıcı olduğu, orta-zor düzeyde ağırlıklı olduğu belirtilmektedir. Geometri sorularının genel olarak verilen şekiller ve cisimler üzerinden konu kazanımları kullanarak kesme, katlama, döndürmeye yönelik ve günlük hayatta karşılaşılabilecek durumlara yer verildiği ifade edilmektedir. Okulumuzdaki ders içerikleri, uygulanan deneme sınavları, Secret Minds Matematik Yarışması ve Mathletic 2019 Matematik Yarışması ile örtüşen bir sınav olmuştur.

Fizik Yorumları

2019 TYT sınavına giren öğrencilerimizden aldığımız yorumlara göre, fizik soruları son yıllarda yapılan sınavlara benzer tarzda, lise müfredatına uygun, günlük hayatımızda fiziğin yerini ve önemini vurgulayan ayrıca, fizik dersindeki temel kavramları sorgulayan düzeydedir. Sürpriz soru olmayan TYT sınavında işlemi az, basit yorum içeren fakat uzun yapıdaki sorular oldukça zaman almıştır. Konu hâkimiyeti olan öğrencilerin rahat yapabileceği düzeydedir. Fen kısmında fiziğin seçici ve belirleyici etkisi de yadsınamaz.

Kimya Yorumları

Sınavdan çıkan öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre sınavın kolay sorulardan oluştuğunu söyleyebiliriz. TYT sınavı bu yılda alışılagelmiş bir biçimde temel kimya konularından oluşturulmuş, yani 9 ve 10. Sınıf konularından sorular sorulmuştur. Madde bilgisi, atom ve periyodik tablo, element ve bileşik kavramı, polimerler… gibi konuların sorularından sınav oluşturulmuş. Genel olarak soruların kolay olduğunu ve müfredat dışı soru bulunmadığını söyleyebiliriz. Sınavlara doğru bir biçimde çalışan her öğrencinin kolaylıkla cevaplayacağı türden sorular sorulmuştur. Okulumuzda uygulanan müfredat planı, ders içerikleri ve hazırlanan deneme sınavlarının TYT sınavı ile uyumlu olduğu görülmüştür.

Biyoloji Yorumları

15 Haziran tarihinde uygulanan 2019 TYT Biyoloji sınav soruları konusunda öğrencilerden gelen bilgiler, sınavın kolay olduğu, düzenli çalışan öğrencilerin rahatlıkla yapabileceği sorulardan oluştuğu yönündedir.Net bilgiye dayalı olan sorular, 9 ve 10. Sınıf konularından oluşmaktadır. MEB kazanımlarına eşdeğer sorulardan oluşan sınavda, öğrenciler zorlanmadıklarını belirtiler.

Sınav; Organik bileşikler, Hücre bölünmeleri, Sınıflandırma, Kalıtım, Ekoloji konularından oluşmaktadır. Okullarımızda uygulanan ders içerikleri ile sınav konuları birebir örtüşmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019 Vakıf üniversiteleri ücretleri ne kadar? 2019 üniversite fiyatları
TYT YKS puan hesaplama | TYT başarı sıralaması nasıl hesaplanır?
4 yıllık üniversite taban puanları (2019) 4 yıllık sözel ve sayısal puanları

Güncel Haberleri