2019 YKS ne zaman yapılacak? TYT AYT ve YDT başvuru tarihleri ve sınav tarihlerini ÖSYM açıkladı. ÖSYM YKS kılavuzunu da yayımladı. Üniversite sınavları için YKS başvuruları 12 Şubat ve 6 Mart arihleri arasında yapılacak. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM sınav takviminin yayımlanması ile Üniversite sınav başvuru tarihleri belli oldu. İşte üniversite sınavı tarihleri ve YKS klavuzuna dair ayrıntılar ve son dakika haberleri...
TYT VE AYT NE ZAMAN?
Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran 2019 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde kurum tarafından yapılacaktır. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacaktır.
ÖSYM YKS KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
YDT TARİHİ DE BELLİ OLDU
Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacaktır. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacaktır.
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
YKS sınav sonuçları içerisinde 3 sınav aynı gün açıklanacak. ÖSYM'nin sonuç sayfasında üç sınav 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.
2019 YKS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI! iŞTE BAŞVURU TARİHLERİ
ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.
YKS NASIL UYGULANIYOR?
Büyük heyecan içerisinde bu tarihe kilitlenen adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak.
İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.
YKS KAÇ SORU KAÇ DAKİKA?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacağı kaydedildi. Soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmediği belirtilen açıklamada, soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakika olarak belirlendiği kaydedildi.