Yerli otomobil logosunun anlamı nedir? Yerli otomobil isminin anlamı nedir?

Yerli otomobilin logosu belli oldu. T ve C harflerinin görüldüğü yeni logonun anlamı merak konusu oldu. Yerli otomobilin isminin ve logosunun anlamı hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte yerli otomobil logosu ve tüm detaylar...

Yerli otomobil tanıtımı bugün gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında yerli otomobil ön gösteriminde araç ile ilgili ilk detaylar da belli olmaya başladı. Yerli otomobilin logosu da belli oldu.

YERLİ OTOMOBİLİN LOGOSUNUN ANLAMI NEDİR?

Yerli otomobilin logosunda net bir şekilde “T” ve “C” harfleri görülüyor. Çevrelerini saran daire ise muhtemelen “O” harfini nitelendiriyor. Bu logo, yerli otomobil projesinden sorumlu olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na işaret ediyor olabilir. Ya da "TC" ifadesi olarak Türkiye Cumhuriyeti kısaltması kullanılmış olabilir.

Öte yandan yeni yerli otomobil projesinde kullanılan logo, Devrim’deki logonun daha modernize edilmiş versiyonu olarak karşımızda.

Hayalet gösterge, çift bölgeli otomatik klima, ambiyans aydınlatması, direksiyondaki "T" harfi... Heyecanla beklenen yerli otomobilin ilk modeli SUV tipi ve yüzde yüz elektrikli olacak.

DEVRİM OTOMOBİLİNDE DE BENZER LOGO VARDI

Yeni yerli otomobilin logosu Devrim isimli yerli otomobilin logosuna olan benzerliği ile dikkat çekiyor. Logo, Devrim otomobilinin logosunun modernleştirilmiş hali gibi görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tanıtım toplantısında da Devrim otomobilinin üretildiği dönemde önünün kesildiğini ifade ederek, yeni yerli otomobile engel olunamayacağını belirtti.

"DEVRİM MÜHENDİSLERİNE SAYGIYLA"

TOGG hesabından, Türkiye'nin, 29 Ekim 1961 yılında üretilen yerli otomobil "Devrim"in beyaz renkli modeli paylaşılmış ve bu paylaşımda, "Devrim mühendislerine saygıyla…" ifadesi kullanılırken, "#YeniliğeYolculuk, #TürkiyeninOtomobili, #TOGG" etiketlerine yer verilmişti.

DEVRİM'İN ÜZERİNDEN 58 YIL GEÇTİ

Türkiye'nin, 29 Ekim 1961 yılında "Devrim" arabasıyla başardığı "yerli otomobil üretme" hedefinin üzerinden 58 yıl geçti. Ordunun cadde binek ihtiyacını karşılayacak otomobil tipinin geliştirilmesi amacıyla tasarlanan ilk yerli Türk otomobili "Devrim"den 4 adet üretilmişti.

Türkiye'de otomobil ve motor üretilemeyeceği yönündeki algıya ve değerlendirmelere karşın 29 Ekim 1961 sabahı Türkiye'de yapılan bir otomobil, Türk mühendisler tarafından geliştirilen kendi motorunun gücüyle TBMM'ye getirilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'i Anıtkabir'e götürmüş ve Hipodrom'daki resmi geçide katılmıştı. Ancak otomobilin "yetersiz benzin konulması" nedeniyle yolda kalması, Devrim'le ilgili olumsuz propaganda yapanların da seslerinin yükselmesine neden olmuş ve proje "otomobil yolda kaldı" gerekçesiyle rafa kalkmıştı.

O dönem "Siyah", "Beyaz", "Mavi Boncuk" ve "Gecekondu" isimleri verilerek 4 adet üretilen Devrim'den sadece biri çalışır durumda günümüze ulaştı. Halen Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'nin (TÜLOMSAŞ) bahçesinde müzeye dönüştürülen camlı mekanda muhafaza edilen Devrim, ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Aradan geçen yıllara rağmen Türkiye'nin ve Türk insanının yerli otomobil arzusu hiç dinmedi. Bu hayali gerçekleştirme sürecinin fitilini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ateşledi.

 

YERLİ OTOMOBİLİN ADI NEDİR? İSMİ NE OLACAK?

Yerli otomobilin ismi de en çok merak edilen konuların başında geliyor. Henüz bir resmi açıklama yok ancak bugün yapılacak tanıtım toplantısında ismin de açıklanabileceği düşünülüyor.

Yerli otomobil görüntüsünün yayınlanması ardından, otomobil isminin "Fatih" olabileceği söylenmişti. Otomobildeki “lale” figürü ise İstanbul olabileceğini düşünüyor. Sosyal medyada gündeme gelen diğer isimler arasında “Wolf” (Kurt), “Ottoman”, “Türker" ve “Atak” yer alıyor.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE BELLİ OLACAK

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Ceo'su Gürcan Karakaş marka isimlendirmesinin önümüzdeki senelerde yapılacağını belirtti.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Ceo'su Gürcan Karakaş lansmanda yaptığı konuşmada yerli otomobilin ismiyle ilgili "Marka isimlendirmesini önümüzdeki senelerde yapacağız. Dünyanın en büyük segmenti olduğu için SUV modelini seçtik. 15 yıl içinde 5 farklı modelimiz olacak. Segmentinde en uzun aks mesafesine sahip. Odağımızda özgün teknoloji tasarımları var. Tek şarjla 500 KM'lik menzile sahip." dedi.

2030'A KADAR 5 FARKLI MODEL

Üretilecek otomobili detaylarıyla anlatan CEO Karakaş, bugün C-SUV otomobilin prototopinin tanıtıldığını toplam 5 modelin olacağını söyledi.

Karakaş, 5 modelin 2030 yılına kadar üretileceğini söyledi. Modellerin üretim sırası ise şöyle: C SUV, C Sedan, C HB, ardından B SUV, C MPV.

Gürkan Karakaş, hislerini "Şu anın tarifi yok. Çok heyecanlıyız. Ben, bütün arkadaşlarım, sabaha kadar uyuyamadık" ifadeleriyle anlattı.

 İŞTE YERLİ OTOMOBİL TANITIM TOPLANTISI - VİDEO İZLE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

TOGG nedir? TOGG açılımı ne demek? TOGG ortakları listesi
Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Mehmet Gürcan Karakaş kaç yaşında, aslen nereli?
Yerli otomobilden çarpıcı fotoğraflar

Ekonomi Haberleri