Yeni umut: Atmayan kalp

Avustralyalı bir mühendis, kalp pilinde yeni bir dönem başlatacak bir buluşa imza attı. Atmayan kalp ile milyonlarca hastaya umut olacak çalışmaların klinik deneyleri başlıyor.

Avustralya'da kalp hastalıkları üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda yeni bir yapay kalp geliştiren Dr. Daniel Timms, kalp nakli bekleyen milyonlarca hastaya umut oldu.

Bu kalp atmıyor

Koyunlar üzerinde yapılan klinik denemelerde başarılı olan kalp, diğer yapay kalplerden farklı olarak atmıyor. Bivacor adı verilen ve atmayan yapay kalbin, 2018 yılında insanların üzerinde denenmeye başlayacağı söyleniyor.

Dr. Timms tarafından geliştirilen kalp, atmıyor ve diğer yapay kalp cihazları gibi hastanın sürekli taşıyacağı bir ağırlık yaratmıyor ve giyilmesini gerektirmiyor. 

Uzun süreli çare

Diğer yapay kalplerin 2 yıllık kullanım ömrüne karşın yeni geliştirilen yapay kalbi 10 yıl kullanmak mümkün. Yapay kalp, dakikada 2 bin dönüş gerçekleştirerek kanın vücuda pompalanmasını sağlıyor. Ağır ve kullanımı zor yapay kalplerin yerini alabilecek Bivacor'un geliştirilmesi ve klinik deneylerin tamamlanması için, Avustralya'daki Prince Charles Hastanesi'nin 5 milyon Avustralya Doları'na ihtiyacı var. Dr. Timms cihazı bir yıl boyunca deneyerek test ettikten sonra 3 ila 5 yıl arasında insanların kullanımına hazırlayabileceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kalp düşmanlarına karşı 10 savunma
Ankara tren garı saldırısını kim ya da hangi örgüt yaptı!
AB Bakanı Dedeoğlu: Ankara'daki patlama DAEŞ-PKK anlaşması olabilir!

Sağlık Haberleri