Yemen'de Sınır Tanımayan Dortorlar Hastanesini kim vurdu?

Yemen'de Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne ait hastanenin vurulmasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Suudi Arabistan, suçlamaları kabul etmedi.

Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi, ülkesinin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Saada vilayetinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) faaliyet gösterdiği bir hastaneye hava saldırısı düzenlediği iddialarını yalanladı.

Muallimi, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Koalisyon uçakları, rapor edilen olayın gerçekleştiği sırada Saada'da operasyon düzenlemiyordu. Operasyon yapılan en yakın bölge, söz konusu hastanenin yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde, Suudi-Yemen sınırı yakınlarındaydı" dedi.

MSF'nin daha önce koalisyon güçlerine hastanenin koordinatlarını bildirdiğini ve tesise operasyon düzenlenmemesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten Muallimi, "Bu hastane koalisyon güçleri tarafından hedef alınmış olamaz" diye konuştu.

Muallimi, saldırının koalisyon güçleri tarafından düzenlendiğini ifade eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a tepki göstererek, kesin bir sonuca varmak için Yemenli yetkililerin yürüteceği soruşturmanın beklenmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce Yemen'de Husiler tarafından düzenlenmesine rağmen koalisyon yapmış gibi gösterilen birçok saldırının yaşandığını iddia eden Muallimi, "Bunun da benzer bir olay olması şaşırtıcı olmaz. Fakat bu gibi sonuçlara varmak için de erken. Yapılabilecek en doğru şey soruşturmanın sonuçlarını beklemek" ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, "Genel Sekreter Ban, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince gerçekleştirilen ve Hayadeen hastanesini kullanılamaz hale getiren saldırıyı kınar" ifadesine yer verilmişti.

RİYAD/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suudi uçakları, Yemen'de Sınır Tanımayan Doktorlar hastanesini vurdu

Dünya Haberleri