Yemen'de Husiler ile Hadi yanlıları görüşecek

Yemen'deki Mansur Hadi yönetiminin, BM gözetiminde Ensarullah Hareketi ile doğrudan yapılacak görüşmelere katılma kararı aldığı bildirildi.

Suud destekli Mansur Hadi yönetimi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hadi ile Başbakan Halid Bahhah'ın katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir toplantı düzenlendi. Söz konusu toplantıda, BM gözetiminde Husiler ile yapılacak görüşmelere doğrudan katılma yönünde karar alındığı ifade edildi. 

Görüşmelerin yapılacağı yer hakkında net bir bilgi verilmezken, Cenevre ya da Kuveyt ihtimalinin yüksek olduğu iddia ediliyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye gönderdiği mesajda, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile yeni diyalog görüşmeleri çağrısında bulunmuştu.

SANA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suudi Arabistan: Yemen'de İran ve Hizbullah askerlerini yakaladık

Dünya Haberleri