Lokum gibi et pişirmenin bu sırrını kimse bilmiyor! İşte Nusret'in lezzetli et pişirme yöntemi

Hepimizin severek yediği et yemeklerini yapmanın da püf noktaları bulunmakta. Peki iyi bir et nasıl seçilir? Gerçekten lezzetli bir et yemeği yemek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? Kırmızı et ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevabı haberimizde saklı...

Acemi bir şef olmasanız bile, et pişirmek bazen göz korkutucu olabilir. Zamanlama, sıcaklıklar, kesimler ve pişirme teknikleri arasında mükemmel bifteği ızgara yapmak veya yumuşak bir tavuk göğsü hazırlamak için çok fazla bilgi ve beceri gerekiyor gibi görünebilir. Lezzetli et yemekleri pişirmek her zaman göründüğü kadar kolay değildir. Bazı şefler, lezzetli et yemekleri pişirmek için marine soslar, et termometreleri ve yüksek kaliteli malzemeler kullanmayı önerir. Diğer şefler, etinizi yemeden önce "dinlenmesine" izin vermenizi ve lezzetli meyve sularını kaybetmemeleri için pişirirken etlerinizi delmekten kaçınmanızı önerir.

YÜKSEK KALİTELİ MALZEMELER SEÇİN

Bir bifteğin lezzetini çok fazla çaba harcamadan en üst düzeye çıkarmak isteyen biriyseniz, harika bir et kesimi için biraz fazladan ödeme yapmak kolay bir numaradır. Bu noktada doğru kasabı bulmalı ve belirli noktalarda kasabınıza güvenmelisiniz.

ETİNİZİ MARİNE ETMELİSİNİZ

Marine etleri et pişirme cephanenizdeki gizli silah olarak düşünün. Bu yağlar, baharatlar, süt veya soya sosu gibi diğer katkı maddelerinin karışımları, etinize batırmak ve zamanla lezzet katmak içindir. Kırmızı et için ideal marine süresi 2-24 saat arasındadır. Beyaz et için bu süre daha kısadır. Eti dakikalar yerine saatlerce marine etmek, yumuşamasına ve daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır. Etinizi pişirmeden önceki gece marine ete koymanız için bir hatırlatıcı ayarlayarak pişirmeyi kolaylaştırın.

ETE DOKUNMAKTAN KORKMAYIN

Kulağa basit gelebilir, ancak çiğ ete dokunma konusundaki her türlü çekingenliği aşmak, yemek pişirmenizi bir sonraki seviyeye taşımanıza gerçekten yardımcı olabilir. Tabii ki, çiğ etle çalışırken iyi bir mutfak hijyenine uymak çok önemlidir . Etleri ellemeden önce ve sonra daima ellerinizi yıkayın ve pişmemiş etle temas eden tüm yüzeyleri veya aletleri yeniden kullanmadan önce uygun şekilde dezenfekte edin.

IZGARADA ÇEVİRMEK İÇİN ETİNİZİ ASLA BIÇAKLAMAYIN VEYA DELMEYİN

Etinizi ızgarada işleme şekliniz, nihai tadı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Etleri keskin bir şeyle dürtmenin büyük bir yanlış olduğunu bilmelisiniz. Çünkü proteinlerinizin daha kuru ve daha az lezzetli olmasına neden olur. Mümkün mertebe elinizdeki maşa ile ete en fazla 3 kere dokunmalısınız. 1. dokunuşta eti mangala koymalı, belirli bir süre piştikten sonra 2. dokunuşta eti ters düz etmeli ve son dokunuşta da eti ızgaradan almalısınız.

ETİNİZİ PİŞİRDİKTEN SONRA DAİMA "DİNLENMESİNE" İZİN VERİN

Sığır eti, biftek, tavuk ızgara yaptığınız hemen hemen her şey, servis etmeden önce bir kesme tahtası veya tabak üzerinde birkaç dakika bekletirseniz, çoğu zaman daha lezzetli olur. Etin dinlenmeye bırakılması, kavurucu ısıyla bir rosto veya bifteğin merkezine sürülen et sularının yüzeye geri dönmesini sağlar.

ZAMANINIZ MI KISA? IZGARA YAPARKEN "HİLE YAPMAK" İÇİN FIRININIZI KULLANIN

Etinizi tamamen ızgara yapacak vaktiniz yok ama yine de misafirlerinizi etkilemek mi istiyorsunuz? Masada daha hızlı harika görünen bir yemek elde etmek için işi ızgara ve fırın arasında bölmeyi deneyin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri