Bu tarifle Adana kebabının tescilli lezzetini kendi mutfağınızda yapabilirsiniz

Adana kebabı yapımı püf noktası, kıymalı harcı güzel bir şekilde yoğurmak ve daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirmektir. Adana kebabı, bol acılı olması ve ince işçiliği ile bilinir. Peki, evde Adana kebap yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte, nefis Adana kebap tarifi...

Adana kebabını evlerde de kolay bir biçimde yapmak mümkün. Adana'daki kebapçılar kebabın yanına pilav eklemez fakat farklı şehirlerde pilav eşliğinde sunuluyor. Adana kebabı soğan salatası, ayran ve lavaş ile yenebilir. Lezzeti ile herkes tarafından oldukça çok sevilen Adana kebabının ortalama 215 kaloriye denk geldiğini belirtelim.

Adana kebap tescilli bir kebaptır. Yapıldığı yer neresi olursa olsun uyması gereken bazı kriterler vardır ve zorunludur. İçerisinde kullanılan etin doğal ortamında yetişmiş, yaylalarda otlatılmış en az 1 yaşındaki koyun olması gerekmektedir. Et; sinir, yağ, zardan ayıklanarak kuyruk da dahil olmak üzere bir gün bekletilir.

ADANA KEBABI MALZEMELERİ

* 600 gr kuzu kıyma
* 150 gr kuyruk yağı
* 2 buçuk 3 tepeleme yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz biber
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir)
* 1 adet soğan
* İsteğe bağlı olarak biber ya da patates

ADANA KEBABI HAZIRLANIŞI

Karışımları hazırlanırken kullanacağınız temel malzemeler kırmızı pul biber, kuyruk yağı oluyor. Zırh adı verilmekte olan, satıra benzeyen bir bıçak ile elde kıyılan bu parça etten yapılır. Adana kebabını mutfağımızda yer alan diğer kebaplardan ayırmakta olan en belirgin ve temel şekilde özellik kullanılmakta olan bir ettir. Genel olarak kuzu eti de tercih edilir. Adana Kebabının servisinde, tamamlayıcı unsurlar ise yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayladır ve sunumlar da genellikle bunlarla yapılır.

ADANA KEBABI TARİFİ

Ev yapımı Adana kebap yaparken püf noktaları büyük önem arz ediyor. Adananın en meşhur lezzetlerinden biri bu Adana kebabı sizler de isterseniz evinizde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Ana yemek olarak da konuklarınızla paylaşabilirsiniz.

ADANA KEBABI YAPILIŞI

İlk olarak kuyruk yağı alınarak rondodan ve ardından da kıyma makinesinden geçirilir.

Soğan alınır ve rendelenir. Soğanların suyu fazla çıkarsa bu çıkan su süzülür.

Hazırlanan tüm malzemeler derince bir kapta karıştırılır.
Karıştırıp elde edilen bu harç, bir buçuk saat kadar buzdolabında bekletilir.

Şişler hazırlanır ve ıslatılır.

Hazırlanan harçtan alınır ve şişlere dizilir.

Fırın 200 derecede ısıtılır ve şişler tepsiye dizilir.

İsteğe bağlı olarak şişlerin altına biber ya da patates koyulur
Hazırlanan bu şişler 200 derecede pişirilir.

Kuyruk yağı eklendiği zaman lezzet de bir o kadar artacaktır.

ADANA KEBABI TARİFİ PÜF NOKTALARI

Yağlı kuzu ve dana kıyma kullanılması çok önemlidir. Kuyruk yağı ile hazırlanmış Adana kebabın lezzeti daha fazladır. Üzerine kuyruk yağı eklendiği vakit ne kadar çok yoğurulursa o denli lezzetli bir yemek elde edilir. Bu nedenle iyice yoğrulmalıdır. Yoğrulan kıyma, tuz ve pul biberi ekledikten sonra aynı şekilde yoğurmaya devam edilmelidir.

Dolapta ne kadar bekletirseniz o kadar lezzeti artacaktır. Kullanacağınız demir şiş ya da tahta şişlerin ıslatılması da oldukça önemli bir konudur. Fırın tabanına fırın kağıdı mutlaka yerleştirilmelidir ve fırın önceden ısıtılmalıdır. Mutlaka 200 derecede ısıtılan bir fırın olmalıdır. Fırın ızgarasına bu şişler yerleştirilmelidir.

ADANA KEBABI SUNUM ÖNERİLERİ

Bu şişlere domates ya da biber de dizilerek pişirilebilir. Pişirdikten sonra ise Adana kebabın yanında rahatça servis edilebilir. Birbirlerini tamamlayan lezzetlere sahiplerdir. Servislerin çok doyurucu olmasını istiyorsanız Adana kebabın yanında pirinç pilavı ya da en sık tercih edilen bir seçenek olan bulgur pilavı sunulabilir.

Adana kebabın yanında kızartılacak patates de çok iyi gidecektir. Adana kebabın yanında olabilecek bir diğer seçenek ise; bir salata ya da acılı ezmedir. Adana kebabını pilav yahut porsiyon ile tüketmeyi istemeyen kişiler içinse, lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Karnabahar sevmeyenler bu tarife şans vermeli: Fırında karnabahar çıtırları
Saraylara yaraşık bir lezzet: Piliç Topkapı
Şöhreti sınırlar aşan geleneksel tarif: Fırında kuzu pirzola

Yemek Tarifleri Haberleri