Şehitler fotoğraf için ölmedi

Sacide Özlem

Ekrandaki bir kareye uzun uzun bakıyorum, İYİ Parti'nin grup toplantısı öncesi tüm meclis sıralarına şehit fotoğrafları konulmuş, bayrakların önünde, yaşatmak için ölmüş yüzlerce yiğitin fotoğrafı var, sonra Genel Başkan Musavvat Dervişoğlu konuşuyor, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan için söylediği "Meclise gelsin, DEM parti grup toplantısında konuşsun." cümlesine tepki gösteriyor.

"Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulamaya cüretle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir." diyor, "Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu canibaşı Meclis'e giremez." diyor ve eline bir yağlı urgan alarak "Bu milattır. Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as." diyor.

İp nazireymiş, daha önce Devlet Bahçeli'nin 2007 Erzurum mitinginde AK Parti'ye yönelik kurduğu "Eğer Apo'yu asacak ipi bulamıyorsan, al sana ip." cünmlesine nazireymiş.

Sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti grubundan o ipi genel merkezdeki makam odasına asmak için istettiği cümleleri dolaştı ortalıkta.

Benim gözümün önünde grup toplantısının başındaki kare... İnsan yaşatmak için şehit olmuş yüzlerce yiğit...

Kürsüde yüksek sesle konuşarak elindeki ipi fırlatan Musavvat Dervişoğlu...

Zihnimde benzer bir ipte görüntüsü canlanan Adnan Mendres, Deniz Gezmiş...

Yok, sapla samanı karıştırmıyorum, şehitlerimizin fotoğrafları da hâlâ gözümün önünde, hayır sapla samanı karıştırmıyorum.

Devlet Bahçeli bir öneride bulunuyor, terör örgütünün feshedilmesine yönelik bir öneri, gerçekleşirse, o şehit fotoğraflarına yenilerinin eklenmemesini sağlayacağı umuluyor, Musavvat Dervişoğlu ip atarak itiraz ediyor, bir de ne demek istediğini anlayamadığım bir iki cümle, 'milatmış, hatıraymış, anıları yok etmişler' ve "... bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz..." Ne yapmış Devlet Bahçeli, eli kanlı terör örgütünün liderini meclis kürsüsünden konuşma yaparak örgütünü fesh etmeye davet etmiş. Ne büyük suç, affedilemez, ona eski halini hatırlatıp ip atmak lazım (!)

Aslında, ele kan bulaşmasının karşılığının ağır olduğuna inananlardanım. Bu yüzden Abdullah Öcalan gibi teröristlerin mutlaka cezalandırılması gerekir ama bu ceza bile haksız yere kanına girilenin en yakınına verilen yetkiyle olur dinimizde, katilin cezasının maktulün yakınına diyet ödemek şeklinde olmasının da önü açıktır. Günümüzde ise farklı bir hukuk sistemi uygulanıyor. Bu sistemde ölüm cezası yok. Terörist başı, terör olaylarının yoğun olduğu dönemde bile ölüm cezası almadı, müebbet hapis cezası aldı, 2004'te de idam cezası kaldırıldı. Bugün, terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan'ın bir konuşmasıyla fesh olacaksa buna karşı çıkmanın ne anlamı var? Üstelik o kadar şehitin fotoğrafını tek tek meclis grubu sıralarına yerleştiren bir partinin liderinin bu yaptığının ne anlamı var? Fotoğrafların görüntüsü çok etkileyiciydi ama o yiğitler etkileyici görüntü vermek için şehit olmadı. Sizin, benim gibilerin güvenli bir ülkede yaşaması için çabalarken canlarından oldular.

Umarım Devlet Bahçeli'nin, PKK terör örgütünün Abdullah Öcalan tarafından feshedilmesi çağrısının sonucu iyi olur.

...

Yazıyı bitirdikten sonra 15.30 civarı Ankara, Kahramankazan ilçesinde Tusaş'a terör saldırısı oldu, kimin yaptığı henüz belli olmayan bu saldırı da çok manidar, gerçi planlaması vb mecliste olanlardan önceye dayanıyordur ama yine de Devlet Bahçeli'nin sorumluluk sahibi bir lider olarak terör meselesinin bitmesi için elini taşın altına koyması anlamına gelen fesih çağrısından sonraya denk gelmesi manidar oldu.

Suçluların bir an önce bulunmasını temenni ediyorum.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.